Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ: Και η Μπενφίκα για Μόρα

Έναν ακόμα αντίπαλο έχει να ανταγωνιστεί η ΑΕΚ, για να αποκτήσει τον Βαγγέλη Μόρα, καθώς σημερινό
 ιταλικό δημοσίευμα του «tuttomercatoweb» κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Μπενφίκα, για τον Έλληνα στόπερ.Το εν λόγω δημοσίευμα, τονίζει αρχικά πως η Μπράγκα είναι αποφασισμένη να κινηθεί για τον Μόρα, ωστόσο σημαντικό εμπόδιο είναι το συμβόλαιο που δένει τον παίκτη με την ομάδα του και η ρήτρα του 1,9 εκ. ευρώ που έχει σε αυτό. Ωστόσο, στην συνέχεια του ρεπορτάζ τονίζεται πως εκτός από την Μπράγκα, προσπάθεια για την μεταγραφή του 28χρονου άσου κάνουν η ΑΕΚ, η Γουέστ Χαμ και η Μπενφίκα.

Τον θέλει ο Ντούσαν

Ο Βαγγέλης Μόρας αποτελεί τον διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την θέση του αμυντικού στην ΑΕΚ και για αυτό το λόγο οι κιτρινόμαυροι εντείνουν τις προσπάθειες για την απόκτησή του. Στην Ένωση έχουν κάνει την προσέγγισή τους προς την Μπολόνια και πλέον περιμένουν από τον ιταλικό σύλλογο να κατεβάσει τις απαιτήσεις του ώστε να βρεθεί το «deal» και να ολοκληρωθεί η επιστροφή τουΈλληνα στόπερ στην ΑΕΚ.

Πάντως στην 
Ένωση περιμένουν πρώτα να εξασφαλίσουν και τυπικά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ώστε να μπουν περισσότερα χρήματα στοταμείο της ΠΑΕ και να ολοκληρώσουν την απόκτηση ενός αμυντικού. Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως οι κιτρινόμαυροι είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν κατά και πολύ την πρότασή τους για τον
 28χρονο διεθνή.
Ο Μόρας επιθυμεί να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη ωστόσο η Μπολόνιαπαραμένει… «μουλαρωμένη» στην απόφασή της και δεν δείχνει πρόθυμη να κατεβάσει τις απαιτήσεις της. Το ένα εκατ. ευρώ που ζητούν οι Ιταλοί κρίνεται υψηλότατο για την ΑΕΚ η οποία δεν πρόκειται να μπει στην διαδικασία απόκτησης του Έλληνας σεντερ μπακ με τα τωρινά δεδομένα. Μάλιστα η μεταξύ τουςδιαφορά παρουσιάζεται τεραστία αφού στην Ένωση θέλουν να δαπανήσουνπερίπου τα μισά χρήματα.

Εκτός όμως από τον Μόρα, στο προσκήνιο βρίσκονται και οι 
ΓιάλενςΣιλβέστρ. Η περίπτωση του πρώτου ενδέχεται να προχωρήσει μόνο εφόσον μείνει ελεύθερος από την ¶λκμααρ κάτι το οποίο επιθυμεί και ο ίδιος ο παίκτης. Όσον για τον δεύτερο ο οποίος είναι ελεύθερος στην Ένωση εξετάζουν κατά πόσο μπορεί να βρίσκεται ακόμα σε υψηλό επίπεδό αφού έχει να προπονηθεί περίπου τέσσερις μήνες και με βάση και την προχωρημένη ηλικία του (33) κάνει τους
 κιτρινόμαυρους να «πονοκεφαλιάζουν».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου