Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Βασιλιάς στη Βασιλεύουσα (βίντεο)

ΠΑΟΚάρα, το αφεντικό της Πόλης!
Βγαλμένος από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ όρθωσε το ανάστημά του μέσα στο φλεγόμενο άντρο της Φενέρμπαχτσε, έφτασε κάτι περισσότερο από δίκαια στο τελικό 1-1 και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους τους Europa League.


Την ίδια στιγμή, στις κερκίδες του «Σουκρού Σαράτσογλου», οι περίπου 2.500 χιλιάδες εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη, είχαν στήσει το δικό τους «πάρτι» για να γιορτάσουν την... Άλωση της Πόλης.


Μια Άλωση που ήρθε ως επιστέγασμα της εξαιρετικής εμφάνισης του Δικέφαλου του Βορρά που από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, έδειξε όχι απλώς ότι είναι ισάξιος της Φενέρ, αλλά και καλύτερος.
Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο της επανάληψης, όταν οι Τούρκοι άνοιξαν το σκορ στο 50’ με τον Εμρέ και για περίπου ένα δεκάλεπτο πίεσαν τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, σε όλο το υπόλοιπο διάστημα των 120 λεπτών της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κρατούσε το παιχνίδι στα δικά του χέρια.
Αυτό που προσπάθησε και πέτυχε, ήταν να κρατήσει στον έλεγχό του το ρυθμό του αγώνα, με κινητήριους μοχλούς τον Σορλέν και τον Γκαρσία που κυριάρχησαν στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερο την εστία του Βολκάν και θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με το γκολ που θα τους βοηθούσε να «καθαρίσουν» την πρόκριση.
Δεν τα κατάφεραν, όμως, και κινδύνευσαν να δουν τα πάντα να ανατρέπονται, όταν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και έδειξαν να κυριαρχούν στο γήπεδο.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όμως, οι παίκτες του Δικέφαλου του Βορρά συνήλθαν, άρχισαν σιγά - σιγά να ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους και να ισορροπούν το παιχνίδι.
Αν, μάλιστα, ο Σαλπιγγίδης είχε λίγο περισσότερο καθαρό μυαλό σε δυο περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ θα είχε φτάσει στην ισοφάριση πολύ νωρίτερα από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.
Κάπου εκεί, λειτούργησε και ο Παύλος Δερμιτζάκης που αντικατέστησε τον Μπουσαϊντί με τον Σνάουτσνερ, κίνηση η οποία έδωσε τέλος στις επελάσεις του Στοχ από τα αριστερά, οι οποίες είχαν δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Από εκεί και πέρα, το νερό είχε μπει στο αυλάκι, ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το απέδειξε στο 102’, όταν ο Μουσλίμοβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έστειλε τους Παοκτσήδες στον... παράδεισο.
ΣΚΟΡΕΡ: 50' Εμρέ - 102’ Μουσλίμοβιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55' Τοπούζ, 113’ Λουγκάνο - 6' Μπουσαϊντί, 68' Μαλεζάς, 87' Γκαρσία, 103' Μουσλίμοβιτς.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν, Λουγκάνο, Μπίλιτσα, Αντρέ Σαντός, Γκοκχάν, Κριστιάν (106’ Ουνάλ), Στοχ, Εμρέ (75' Σελτσούκ), Τοπούζ (91' Χουρματσί), Άλεξ, Νιανγκ.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαΐντί (75' Σνάουτσνερ), Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Φωτάκης (92' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (83' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου