Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Για το πρώτο μετάλλιο

Ημέρα "ελληνικών" τελικών το Σάββατο (31/7) στη Βαρκελώνη. Ο Περικλής Ιακωβάκης υπερασπίζεται τον τίτλο του στα 400μ. εμπόδια και η Αθανασία Πέρρα διεκδικεί μετάλλιο στο τριπλού

Θα χαμογελάσει ξανά η Βαρκελώνη στον ελληνικό αθλητισμό; Αυτό είναι το ερώτημα της 31ης Ιουλίου! Δεκαοκτώ χρόνια μετά το θρυλικό πλέον χρυσό της Βούλας Πατουλίδου στο Ολυμπιακό Στάδιο δύο Έλληνες αθλητές έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν... περίπου το ίδιο συναίσθημα



.


Ο Περικλής Ιακωβάκης καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στο Γκέτεμποργκ στα 400 μέτρα εμπόδια. Η Αθανασία Πέρρα θα επιχειρήσει να ανοίξει το λογαριασμό των μεταλλίων στο τριπλούν σε μια χώρα που τρεις άλλες αθλήτριες στο ίδιο αγώνισμα (σ.σ. η Βούλα Τσιαμήτα, η Όλγα Βασδέκη και η Πηγή Δεβετζή)  έχουν ανέβει στο παρελθόν στο βάθρο.

"Έτσι όπως τα έκανα, τώρα να τα λουστώ", ήταν η νέα... θανατηφόρα ατάκα του Ιακωβάκη μετά την πρόκριση του στον τελικό με την όγδοη καλύτερη επίδοση. Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστεί στην πρώτη διαδρομή. Θα ξεκινήσει δηλαδή τον τελικό με μειονέκτημα δηλαδή αφήστε που υποφέρει από ενοχλήσεις στη μέση. Το ευχάριστο είναι ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη Βαρκελώνη ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε την ημέρα των ημιτελικών.
Αντίπαλοί του θα είναι οι Γιόσεφ Πρόκοπ (Τσεχία), Ντέιβιντ Γκριν (Μεγάλη Βρετανία), Αλεξάντρ Ντερεβιάγκιν (Ρωσία), Ρις Γουίλιαμς (Μεγάλη Βρετανία), Στάνισλαβ Μελνίκοφ (Ουκρανία), Ενί Κεσί (Γαλλίας) και Φαντίλ Μπελαμπούς (Γαλλία). Η εκκίνηση θα γίνει στις 21.10.
Δύο ώρες νωρίτερα θα ξεκινήσει ο τελικός του τριπλούν. Η Αθανασία Πέρρα είναι ίσως η λιγότερο έμπειρη ανάμεσα στα φαβορί. Αν πραγματοποιήσει άλμα κοντά στο φετινό ρεκόρ της (14.61μ.) θα βρεθεί ανάμεσα στα μετάλλια. Ίσως όμως αυτό και να μην είναι αρκετό, καθώς έχουμε δει πολλά στους τελικούς των αλμάτων.
Δέκα συν ένας τελικοί θα γίνουν το Σάββατο (31/7) στη Βαρκελώνη. Ξεκινώντας με τον μαραθώνιο των γυναικών το μεσημέρι, ενώ θα ολοκληρωθεί και το έπταθλο με την Αργυρώ Στρατάκη και τη Σοφία Υφαντίδου να έχουν υποχρεώσεις στο μήκος, τον ακοντισμό και τα 800 μέτρα.
Το πρωί του Σαββάτου (31/7) θα διεξαχθεί και ο προκριματικός στη σκυταλοδρομία 4x400 μέτρα των ανδρών. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει η τετράδα Δημήτρης Γράβαλος, Πέτρος Κυριακίδης, Παντελής Μελαχροινούδης και Σωτήρης Ιακωβάκης.
Δύσκολα η ελληνική τετράδα θα καταφέρει να πάρει μία εκ των τριών πρώτων θέσεων κόντρα σε Ρωσία, Βέλγιο, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Σλοβενία και Δανία. Ίσως καταφέρει να κυνηγήσει την πρόκριση μέσω χρόνου. Οι ομάδες με τους δύο καλύτερους χρόνους περνούν στον τελικό της Κυριακής (1/8).
sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου