Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακος Θέλει δουλειά πολλή

Με τους Άριελ Ιμπαγάσα και Άλμπερτ Ριέρα (στο ανεπίσημο ντεμπούτο του) στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο φιλικό που έγινε στου Ρέντη, δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμα πολλήδουλειά. 
Θέλει δουλειά πολλή

Πιο ορεξάτοι στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι», με τον Ιμπαγάσα να δείχνει στοιχεία της κλάσης του, τον Ριέρα, όμως, να ψάχνεται και να βρίσκεται «έξω απ' τα νερά του». 

Πολύ καλός ο Αστέρας Τρίπολης, που απείλησεαρκετές φορές τους Πειραιώτες στις αντεπιθέσεις.

Χαμένο πέναλτι είχε ο Μήτρογλου στο 86', δοκάρι ο Γ. Παπαδόπουλος στο 89' και ο Ουντότζι στο 6'. 

Το ματς 

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του να δείχνουνόρεξη για μπάλα, αλλά να μην έχουν ουσία στο παιχνίδι τους. 

Ο Ριέρα, που ήταν -όπως είναι λογικό- το πρόσωπο της αναμέτρησης, αφού πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», έδειξε πως βρίσκεται ακόμα «έξω απ' τα νερά του». Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ άφησε πολλές φορές εκτεθειμένο τον Ραούλ Μπράβο στην άμυνα (δεν γυρνούσε αρκετά), με τον συμπατριώτη του να του μιλάει συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, έχοντας στο ενεργητικό του ένα μόλις σουτ στο 41'. 

Αντίθετα, ο έτερος νεοαποκτηθείς παίκτης του Ολυμπιακού, που αγωνίστηκε ως βασικός στο φιλικό με τον Αστέρα, Άριελ Ιμπαγάσα, ήταν αρκετά κινητικός στο πρώτο 45λεπτο. 

Ο Αργεντινός ήταν ο εμπνευστής των περισσότερων επιθετικών ενεργειών της ομάδας του. Μοίραζε την μπάλα ή προσπαθούσε να τελειώσει τη φάση μόνος του, δείχνοντας πως μπαίνει σιγά-σιγά στο κλίμα. 

Πάντως, ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος, γενικά στο πρώτο 45λεπτο, ή -για την ακρίβεια- ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αρκετά καλός. Οι Αρκάδες πρέσαραν τους «ερυθρόλευκους», έκλειναν τους χώρους προς την εστία του Αναστασόπουλου και μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ στο 6', αλλά το σουτ του Ουντότζι, από το σημείο του πέναλτι, χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πάρντο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του Ολυμπιακού, ειδικά μετά το 60' -όταν και βγήκαν οι Ριέρα, Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Όσκαρ, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο και τη θέση τους πήραν οι Γ. Παπαδόπουλος, Νικλητσιώτης, Σοϊλέδης, Βάντερσον, Επστάιν και Βασιλόγιαννης- έπεσε ακόμα περισσότερο. 

Το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» ήταν προβλέψιμο, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να δείχνουν θέληση, αλλά όχι και εμπνεύσεις. Εξάλλου, αρκετοί από αυτούς αναμένεται να δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες, για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. 

Τις εντυπώσεις, πάντως, «έκλεψε» ο Γιάννης Ποτουρίδης, με τις καίριες επεμβάσεις του στην άμυνα. 

Στο 85' είχαμε την πιο σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, όταν ο Βάντερσον ανατράπηκε από τον Αργυρόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει το πέναλτι. Ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Ντεγκρά έδιωξε την μπάλα. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ για τους «ερυθρόλευκους», το σουτ που επιχείρησε, όμως, από τα αριστερά, κατέληξε στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Αστέρα και το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα στο 0-0. 

Το φιλμ του αγώνα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Πάρντο (70' Μέγκιερι), Τοροσίδης (59' Βασιλόγιαννης), Ραούλ Μπράβο (Γ. Παπαδόπουλος), Ποτουρίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος (59' Επστάιν), Κατσικογιάννης, Ιμπαγάσα (59' Νικλητσιώτης), Όσκαρ (59' Βάντερσον), Ριέρα (59' Σοϊλέδης), Μήτρογλου, Ζαϊρι (46' Φετφατζίδης). 

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος (Ντεγκρά), Μπαρτολίνι (46' Ορόθκο), Φυτανίδης (62' Λαμπρόπουλος), Πιπίνης (55' Ουριμπαρί), Μπαστία (60' Φορτούνης), Κερ (64' Μπακασέτας), Ουντόζι (46' Αράς), Αργυρόπουλος (56' Ρούμπιν), Ρομπέρτο (57' Ροτζέριο), Καρέρα (60' Tσαμπούρης), Ρίος (52' Λαδάκης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου