Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1

Η ζέστη κι ο ήλιος θέλουν... Λαδάκη
Στο καλοκαιράκι είμαστε ακόμα και για τη ζέστη και τον ήλιο βάζουμε... λαδάκι. Ετσι και ο Αστέρας Τρίπολης στην Κρήτη είχε τον αρχηγό του, τον Αντώνη Λαδάκη να καθαρίσει για λογαριασμό του. Με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Αστέρα, έστω και με πολλή τύχη, οι Αρκάδες επικράτησαν στο Παγκρήτιο του Εργοτέλη με 1-0, συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχουν «χτίσει» στο συγκεκριμένο γήπεδο.




Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Αστέρας ευτύχησε στην πρώτη του φάση (4’) και με τυχερό τρόπο να προηγηθεί. Το σουτ του Λαδάκη κόντραρε πάνω στον Μπέτο και ξεγέλασε τον Δασκαλάκη, για το 0-1. Αυτό ήταν για τον Αστέρα, που μπόρεσε να «μαζευτεί» στο δικό του μισό γήπεδο και να κάνει το παιχνίδι που ξέρει καλύτερα. 

Από την πλευρά του ο Εργοτέλης πήρε ολοκληρωτικά την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ο Λεάλ από πλευράς Εργοτέλη ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και από τα πόδια του ξεκινούσαν οι καλές στιγμές των Κρητικών, αφού ο Ρομάνο ήταν καλά κλεισμένος. 

Οι γηπεδούχοι περιόρισαν τον Αστέρα χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, μέχρι το 39’, με τον ίδιο τον Λεάλ. Ο Αστέρας έψαχνε μια καλή κόντρα με τους ταχείς Αράς και Ουντότζι, χωρίς αποτέλεσμα ενώ ο Εργοτέλης στην εκπνοή των πρώτων 45 απείλησε με την κεφαλιά του Μπούντιμιρ.

Στην επανάληψη και ενώ θα περίμενε κανείς από τον Εργοτέλη να αυξήσει την πίεσή του προς τα αντίπαλα καρέ, αυτό δεν έγινε. Ο Αστέρας μπόρεσε να φέρει τελείως στα μέτρα του το παιχνίδι και ο Καραγεωργίου, παρά τις αλλαγές που έκανε, δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις. Και κατά την προσφιλή του τακτική διαμαρτυρόταν έντονα προς τον τέταρτο διαιτητή και μετά από μερικά λεπτά ο Μήτσιος τον απέβαλε.

Η ατομική ενέργεια του Ρομάνο στο 74’ ήταν μια τελευταία αναλαμπή των γηπεδούχων, όπως και η κοντινή κεφαλιά του Ορφανού στο 83’, ο Αστέρας κατάφερε να κρατήσει σφιχτά το πολύτιμο 0-1 και οι τρεις βαθμοί μπήκαν στις βαλίτσες με προορισμό την Τρίπολη. Με μια υποψία... πέναλτι πάντως στο 88’, όταν ο Φυτανίδης μάρκαρε τον Μπούντιμιρ και ο Μήτσιος έδωσε επιθετικό φάουλ.

Η ΦΑΣΗ

Αναπόφευκτα η φάση του μοναδικού γκολ. Ο Λαδάκης είδε τη μπάλα μπροστά του και σούταρε, ο Μπέτο έβαλε την κόντρα αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ερχόταν. Η περίεργη τροχιά ξεγέλασε τον Δασκαλάκη και κατέληξε στα δίχτυα, για το τελικό 0-1.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο Ισπανός στόπερ του Αστέρα Ντάνιελ Ορόθκο δεν ήρθε και με τις καλύτερες των συστάσεων στον Αστέρα, σήμερα όμως έκανε ώριμο και μεστό παιχνίδι, καθαρίζοντας κάθε κίνδυνο στην εστία των Αρκάδων. Ο αμυντικός του Αστέρα δικαιούται στα σημεία τον τίτλο του πρωταγωνιστή, σε μια άμυνα που ούτως ή άλλως στάθηκε στο ύψος της.

ΤΟ ΦΙΛΜ

4' ΓΚΟΛ 0-1: Στην πρώτη φάση του αγώνα και μετά από απομάκρυνση της μπάλας, ο Λαδάκης έκανε το σουτ, η μπάλα άλλαξε ελάχιστα πορεία στον Μπέτο και "κρέμασε" τον Δασκαλάκη.
13' Ωραία ενέργεια του Λεάλ από αριστερά αλλά κανείς "Κρητικός" δεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα.
39' Ωραία έμπνευση του Λεάλ με τεχνικό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έξω, όχι για πολύ.
41' Πήγε να αιφνιδιάσει τον Δασκαλάκη ο Αράς, το φάουλ πέρασε άουτ.
45' + 1' Κόρνερ του Ρομάνο, άστοχη έξοδος του Ντεγκρά, ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. 
52' Σέντρα του Λεάλ, ο Ντεγκρά πιάνει... αέρα και ο Φραγκουλάκης πιεζόμενος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ.
74’ Εξαιρετική ενέργεια από δεξιά του Ντιέγκο Ρομάνο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ ήταν άστοχο, για λίγο.
83’ Ο Λεάλ και πάλι σέντραρε από δεξιά, ο Ορφανός πιεζόμενος έκανε την κεφαλιά, άστοχη.
88’ Ο Ντεγκρά χάνει τη μπάλα, ο Φυτανίδης πάει να διώξει και πέφτει πάνω στον Μπούντιμιρ. Ο Μήτσιος όμως δίνει επιθετικό φάουλ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 0-1
4’ Λαδάκης

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι (10’ Ορφανός), Μπέτο (66’ Βερπακόφσκις), Τζούνιορ, Φραγκουλάκης (57’ Ολίσε), Ρομάνο Λεάλ, Μπούντιμιρ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Πιπίνης, Φυτανίδης, Λαδάκης, Ουντότζι, Ρίος (66’ Ροτζέριο), Αράς (54’ Καρέρα), Ρομπέρτο (81’ Κερ).

Διαιτητής:
 Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες κάρτες: Γιαλούσης, Τζούνιορ, Aλεξόπουλος / Ρομπέρτο, Αργυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου