Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Είδε... αστράκια από τη ροπαλιά!


Το μυθικό γκολ του Μήτρογλου έδινε την εντύπωση ότι ο Ολυμπιακός θα έφευγε νικητής από Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή. Ο Γηραιός έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 χάρη σε γκολ των Μάρα, Βέλλιου. Λανθασμένη τακτική ακολούθησε ο Βαλβέρδε, έξαλλοι πανηγυρισμοί του Ουζουνίδη στο φινάλε! 
Ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά 

Με αρκετές απουσίες και τους Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο και έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να τον απειλήσει δύο φορές. Την πρώτη στο 6' με κόρνερ και κεφαλιά του Κατσικά, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χολέμπας και τη δεύτερη στο 18' με συρτό σουτ του Πίτου Γκαρσία, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. 

Αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία 
Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατά» πιο γερά και μετά τη συμπλήρωση των 20 πρώτων λεπτών δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Ομως, και στις δύο νικητής βγήκε ο Ελευθερόπουλος. Συγκεκριμένα, στο 21' και από μπαλιά του Ντουντού ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον τεραμτοφύλακα του «γηραιού» αλλά σούταρε πάνω του, ενώ στο 23' και από μπαλιά του Φουστέρ, ο Μήτρογλου μόνος νικήθηκε από την έγκαιρη έξοδο του πρώην «ερυθρόλευκου» πορτιέρο. 

Με «σβηστές μηχανές» στην ανάπαυλα Στη συνέχεια, η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν εντελώς ανούσια, η μεσαία γραμμή δεν ήταν δημιουργική, οι επιθετικοί του ακίνδυνοι κι έτσι το ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. 

Ο Βαλβέρδε ρίσκαρε...
Ο Βάσκος τεχνικός αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Ιμπαγάσα αντί του Ουρτάδο, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με έναν αμυντικό μέσο (τον Νουντού). Ο Ολυμπιακός έγινε πιο δραστήριος και στο 49΄ ο Ριέρα γύρισε στον Φετφατζίδη, που σούταρε για να αποκρούσει ο Ελευθερόπουλος. Ομως η εκπληκτική ευκαιρία χάθηκε στο 55΄, όταν ο Τοροσίδης μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μήτρογλου, ο οποίος εντελώς μόνος του σε αφύλακτη εστία από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. 

Και του βγήκε! 
Ωστόσο ο νεαρός επιθετικός πήρε την εκδίκησή του τέσσερα λεπτά αργότερα (59'), όταν με τεχνικό σουτ νίκησε τον Ελευθερόπουλο και άνοιξε το σκορ.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν με φόρα Στο 63' το συρτό σουτ του Φετφατζίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Βαλβέρδε κράτησε την ομάδα του με επιθετική τακτική και δεν προσπάθησε να φυλάξει τα νώτα του. Κάτι που εκείνη τη λογική φάνταζε λογικό με την ψυχολογία στο ζενίθ, αλλά στη συνέχεια θα αποδεικνυόταν μεγάλο λάθος. 

Οι αλλαγές Ουζουνίδη άλλαξαν το σκηνικό 
Οι Πειραιώτες έχασαν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα ο Ηρακλής, ιδιαίτερα με την είσοδο του Σολτάνι, να ανέβει κατακόρυφα. Αρχικά απείλησε στο 72', αλλά το σουτ του Κομπαγιάσι από κοντά πέρασε άουτ και στο 79' ο Σολτάνι μπήκε στην περιοχή, ο Νικοπολίδης τον ανέτρεψε και ο Σταθόπουλος έδωσε αμέσως το πέναλτι. Ο Μάρα το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1. 

Και πέτυχε μεγάλη ανατροπή 

Και δεν σταμάτησε εκεί... Σε αντεπίθεση στο 86' ο Σολτάνι έφυγε μόνος μπροστά, γύρισε στον Βέλλιο, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Μάλιστα ο εντυπωσιακός Σολτάνι είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 88', αλλά σούταρε στα πόδια του Νικοπολίδη. Τα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο «γηραιός» στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ματέους (67' Βέλλιος), Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου Γκαρσία (62' Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς (74' Βουτσιάς). 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβλέρδε): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ουρτάδο (46' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Φετφατζίδης, Μήτρογλου (61' Πάντελιτς), Φουστέρ, Ριέρα (73' Μιραλάς). 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας) 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαστεριανός - Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Νικοπολίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου