Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Κουζάν ο εκτελεστής

Στη πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ η ομάδα της Λάρισας πανηγύρισε τη νίκη, κόντρα στον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη με 1-0. Χρυσός σκόρερ για την θεσσαλική ομάδα ήταν ο Ντανιέλ Κουζάν. Στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού η Λάρισα ανέβασε ρυθμό με αποτέλεσμα στο 77ο λεπτό να σημειώσει τέρμα με τον Κουζάν να πιάνει μία καλή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Βενετίδη.

Ο ρυθμός του ματς για την ΑΕΛ άλλαξε με την είσοδο των Κανόμπιο και Κουζάν. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε ως καλύτερους παίκτες τους Καμαρά (αναστάτωσε πολλές φορές την άμυνα των «βυσσινί») και τον Μαρσέλο Σαρμιέντο που έκανε καλή αναμέτρηση.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να κάνει την πρώτη ευκαιρία. Έπειτα από λάθος της άμυνας των «βυσσινί», ο Καμαρά βγαίνει σε πλεονεκτική θέση (πλάγια όμως) πλασσάρει αλλά ο Βιέρα διώχνει με τα πόδια. Έπειτα από εκείνη την ευκαιρία, ορυθμός έπεσε με τον Ατρόμητο να έχει κλείσει τους γηπεδούχους στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί ευκαιρία.

Ένα λεπτό πριν το τέταρτο, ο 
Τουμέρ Μετίν εκτέλεσε φάουλ με δύναμη αλλά η μπάλα κάπου βρήκε και πέρασε κόρνερ. Ο Τσέχος Γιαν Μπλάζεκ έκανε ατομική ενέργεια, πέρασε δύο ποδοσφαιριστές έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Σε αυτό το διάστημα η ΑΕΛ ανέβασε ρυθμό αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα. Ο ρυθμός έπεσε και πάλι με τον Ατρόμητο να κάνει την τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του. Λάθος του Νταμπίζα, βγάζει τετ α τετ τον Καμαρά αλλά ο Βιέρα αποκρούει, κάνοντας την απόκρουση του αγώνα. Έτσι το ημίχρονο έφτασε στο τέλος του, χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Το 
δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Λάρισα καλύτερη, αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κάποια ευκαιρία. Στο 57ο λεπτό ο Μπλάζεκ αποχωρεί από το γήπεδο με την θέση του να παίρνει ο Κουζάν. Στο 60’ έγινε η πρώτη καλή ευκαιρία του ημιχρόνου, ο Ταυλαρίδης κάνει τραγικό λάθος και ο Καμαρά το εκμεταλλεύεται βγαίνει τετ α τετ με τον Βιέρα, ο παίκτης του Περιστερίου σουτάρει άουτ. Ο Κανόμπιο που μπήκε στη θέση του Μακίνουα αλλάζει το ρυθμό των «βυσσινί».

Ο Ουρουγουανός πασάρει στον 
Βενετίδη, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δείχνει να χάνει τον έλεγχο της μπάλας, αλλά τελικά με πείσμα την κάνει και πάλι δική του. Σεντράρει, με στόχο τον Κουζάν και ο έμπειρος επιθετικός γράφει το 1-0 στο Αλκαζάρ που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Μέχρι το τέλους του παιχνιδιού, ο Ατρόμητος προσπάθησε χωρίς να καταφέρει κάτι καλό.

Του:
 Κυριάκου Αποστόλου

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (73' Ταλ), Μετίν, Περέιρα, Βελάσκο, Πούρι, Ιγκλέσιας, Μακίνουα (66' Κανόμπιο), Μπλάζεκ (57' Κουζάν).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος (86' Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Φαβάλι (80' Τάτος), Σαρμιέντο, Καραγκούνης (58' Καραλής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου