Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τον σκότωσε ο πρώην

Ονειρεμένενη επιστροφή στα σαλόνια της Superleague για τον Ολυμπιακό Βόλου που κατάφερε να αποδράσει από την έδρα του Πανιωνίου με την νίκη (1-0). Το μαναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μάριο Μπρέσκα (59') που προ τριετίας φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος
Μουδιασμένα μπήκαν και οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πανιώνιο να αποκτά με την πάροδο του χρόνου την κατοχή της μπάλας, χωρίς να αποφεύγονται τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου. Σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 21ο λεπτό όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Σιόβα, ο Μπάλαμπαν έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη περιορίστηκαν κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Γιούργκεν Μάχο.
Μπρέσκα και γκολ…
Με την είσοδο του Μάριο Μπρέσκα στο δεύτερο ημίχρονο για λογαριασμό του Ολυμπιακό Βόλου, η αγωνιστική εικόνα των φιλοξενούμενων άλλαξε άρδην. Ο Σλοβάκος φορ γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του Πανιωνίου που δεν ξεχνούν το προ τριετίας πέρασμά του από την Πλατεία, ωστόσο ο Μάριο τους «πίκρανε», καθώς στο 59΄ μετά από γύρισμα του κινητού Μόνχε, άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα, οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να αντιδράσει με σπασμωδικές κινήσεις. Ο Μάχο πάλευε μόνος να κρατήσει όρθια την ομάδα του και στο 71΄ απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Μαρτίν και δυο λεπτά αργότερα το σουτ του Ουμπίντες.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους οπαδούς του Πανιωνίου να διαμαρτύρονται  με έντονο ύφος στον Κωνσταντίνο Τσακίρη και τον Γιώργο Κιντή για το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και τους Ερυθρόλευκους να πανυγηρίζουν για το σπουδαίο διπλό μέσα στην Νέα Σμύρνη.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ 90' + 4 Λήξη αγώνα 92' Αλλαγή για τον Ολ. Βόλου ο Καμπάνταης αντί του Ουμπίνες 88' Αλλαγή για τον Βόλο, ο Ζαραδούκας αντί του Μαρτίν 87' Κίτρινη κάρτα στον Κούκετς 72' Αλλαγή για τον Πανιώνιο, ο Κούκετς αντι του Γουνδουλάκη 72' Δυνατό σουτ του Ουμπίντες, αποκρούει ο Μάχο
71'
 Σέντρα του Ουμπίντες, κεφαλιά του Μαρτίν διώχνει δύσκολα ο Μάχο 66΄ Μακρινό σουτ του Μπρέσκα, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ 63' Αλλαγή για τον Πανιώνιο, ο Χίκα στη θέση του Γιόνσον 59' Μετά από εξαιρετική σέντρα του Μόνχε από τα αριστερά, ο Μπρέσκα ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό Βόλου 56' Αλλαγή για τον Πανιώνιο, ο Ριέρα αντί του Βαζ Τε 47' Σουτ του Τσότσαλιτς, η μπάλα κοντράρει σε παίκτη του Βόλου και παραλίγο να ξεγελάσει τον Γιακούποβιτς * Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπρέσκα πέρασε στην θέση του Καπετάνου 46' Εναρξη β΄ ημιχρόνου Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
45' Λήξη ημιχρόνου 36' Πλασέ του Γουνδουλάκη από μακρινή απόσταση ύστερα από πάσα του Μανιάτη, η μπάλα περνά άουτ 21΄ Σέντρα από τον Σιόβα ο Μπάλαμπαν παίρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς 18' Δυνατό σουτ του Καπετάνου, δεν ανησύχησε ο Μάχο  Ο Σανκαρέ  μετά απο εκτέλεση κόρνερ απειλεί με κεφαλιά τον Μάχο που υποχρεώνεται σε δύσκολη επέμβαση
1'
 Εναρξη του αγώνα Ο αγώνας θα αρχίσει με δεκαπέντε λεπτά καθυστέρηση (18:30) ως ένδειξη διαμαρτυρίας του ΠΣΑΠ για τα κρούσματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. * Η ΠΑΕ Πανιώνιος  βράβευσε τους Τάκη Γιαννόπουλο (Team Manager του Ολυμπιακού Βόλου και πρώην παίκτης του Πανιωνίου)  Μάριο Μπρέσκα (εν ενεργεία παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου και πρώην του Πανιωνίου).
Οι συνθέσεις των ομάδων: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Φουνγκβάγιο, Γιόνσον, Λάτκα, Μπάλαμπαν, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Μάρτιν, Τομά, Ρόκας, Ρίκκα, Καπετάνος, Μόνχε, Ουμπίντες ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά) ΒΟΗΘΟΙ: Μπιτσίδης (Θράκης), Φαντόπουλος (Πειραιά) ΓΗΠΕΔΟ: Ν. Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου