Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Δεν πέρασε των Τούρκων

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ FIBA. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ… ΡΩΣΟΥΣ. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ


Μήνυμα φιλίας έστειλαν οι «Πελαργοί» με το πανό που ανήρτησαν (σ.σ. «Είμαστε γείτονες και όχι εχθροί»). 
Παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές δεν τους επέτρεψαν να τοποθετήσουν το πανό στο παιχνίδι με την Κίνα, ήρθαν σ' επαφή με τους ανθρώπους της FIBA και πήραν την άδεια τους να το αναρτήσουν στο μέρος όπου κάθισαν. Ήταν οι μοναδικοί που πήραν άδεια για να σηκώσουν πανό επειδή το περιεχόμενο του ήταν συμφιλιωτικό. Μαθήματα συμπεριφοράς από τους Έλληνες φιλάθλους. 

** Ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας έκανε ο Βασίλης Σπανούλης με τους 28 πόντους που πέτυχε αλλά δεν ήθελε να πει τίποτα γι' αυτό. Με τη φόρα που έχει πάρει ο «Kill Bill» δεν αποκλείεται να το σπάσει σ' έναν από τους επόμενους αγώνες. 

Άλλαζε θέσεις (για γούρι;)

** Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έζησε με αγωνία την αναμέτρηση κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, αλλάζοντας αρκετές θέσεις στη διάρκεια της στην κερκίδα των επισήμων όπου καθόταν. Μετά το τέλος του αγώνα τον πλησίασαν αρκετοί δημοσιογράφοι και του ζήτησαν την άποψη του για το παιχνίδι αλλά και την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ δεν θέλησε και πάλι να κάνει κάποια δήλωση, τονίζοντας ότι θα μιλήσει μετά το παιχνίδι με την Τουρκία. 

Υποστήριξαν τους… Ρώσους! 

** Έτσι είστε εσείς έτσι κι εμείς. Οι Τούρκοι ήταν στο πλευρό του Πουέρτο Ρίκο, αποδοκίμασαν τους Έλληνες διεθνείς και έκαναν το ίδιο κάθε φορά που οι Πελαργοί τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ της Εθνικής στη διάρκεια του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο. Οι Έλληνες φίλαθλοι τους το κρατούσαν. Κάποιοι απ' αυτούς έμειναν να παρακολουθήσουν το τελευταίο παιχνίδι της δεύτερης διοργάνωσης ανάμεσα στους οικοδεσπότες και τους Ρώσους, υποστηρίζοντας την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. 

** Τα μπλοκάκια πήραν φωτιά. Μπορεί ο Γιόνας Καζλάουσκας να επέστρεψε στο ξενοδοχείο μαζί με την ομάδα αλλά οι συνεργάτες του παρέμειναν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Τουρκίας με τη Ρωσία. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Γιάννης Ελευθεριάδης κάθισαν δίπλα-δίπλα και κατασκόπευσαν την επόμενη αντίπαλο μας. Ο Λιθουανός είδε το παιχνίδι τηλεοπτικά. 

** Οι περισσότεροι εθελοντές δεν γνωρίζουν αγγλικά αλλά είναι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Όλοι πάντως είναι τυπικοί στα καθήκοντα και η περιφρούρηση των χώρων της αρμοδιότητας τους είναι αυστηρή. Η οργάνωση είναι πολύ καλή και οι ατέλειες που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαλάσουν τις θετικές εντυπώσεις. 

Μαζικοί και θορυβώδεις 

** Άδειο ήταν το γήπεδο στον πρώτο αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής μεταξύ της Κίνας και της Ακτής Ελεφαντοστού. Οι φίλαθλοι δεν ξεπερνούσαν τους 500. Περισσότεροι βρέθηκε στην «Ankara Arena» για την αναμέτρηση της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο. Πλησίαζε άλλωστε και το παιχνίδι της Τουρκίας με τη Ρωσία. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο στον τελευταίο αγώνα με τους περίπου 11.000 οπαδούς να δημιουργούν μια θερμή ατμόσφαιρα και να προκαλούν απίστευτο θόρυβο. 

** Το είδαμε κι αυτό στην Άγκυρα. Καραόκε στην «Ankara Arena». Στο ημίχρονο των αναμετρήσεων οι Τούρκοι φίλαθλοι δοκιμάζουν τις ικανότητες τους στο τραγούδι όμως η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι φάλτσοι και κακόφωνοι. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει όλων των ειδών τα τραγούδια από τσιφτετέλι μέχρι ποπ πάντα βέβαια σε τουρκικό στίχο. Ακόμη και το We will rock you των Queen σε τουρκική έκδοση! 

** Αμίλητοι ήταν οι παίκτες του Πουέρτο Ρίκο μετά το τέλος του αγώνα με την Ελλάδα. Ο Τζέι Τζέι Μπαρέα έκανε ότι δεν άκουγε τους δημοσιογράφους ακόμη και τους συμπατριώτες του στη μεικτή ζώνη. Με κατεβασμένα κεφάλια και χωρίς καμία διάθεση για δηλώσεις πήγαν στα αποδυτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου