Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τι είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα…

Τα… φώτα της πρεμιέρας «τύφλωσαν» την ΑΕΚ και φώτισαν μια εντυπωσιακή Κέρκυρα που πήρε τη νίκη με 2-1 επί των «κιτρινόμαυρων» με γκολ των Τσίγκα καιΈπσταϊν. Ο Τζεμπούρ σκόρερ για την Ένωση που πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Θύμα της πρεμιέρας και η ΑΕΚ, που όπως και οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκόςδεν κατάφερε να πάρει την νίκη, κάτι που είχε να συμβεί για τις τρεις ομάδες του τέως ΠΟΚ από την πρώτη αγωνιστική της περιόδου 1989/1990!

Παρά την… εξορία στο «
Παμπελοποννησιακό», η Κέρκυρα κατάφερε στην πρεμιέρα και στην επάνοδό της στην Superleague μετά από τρία χρόνια να πάρει μια πολύ μεγάλη και θριαμβευτική νίκη, ενώ η Ένωση συνέχισε για περισσότερα από65’ να έχει την κακή εικόνα που παρουσίασε και στο παιχνίδι της Πέμπτης για τοEuropa League με αντίπαλο την Ναντί Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του 
Μπάμπη Τεννέ, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά έπαιζε… εκτός έδρας αφού στις εξέδρες υπήρχαν περισσότεροι από 5.000 φίλοι της ΑΕΚ, κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στον αγώνα. Μια «βολίδα» από τον Θανάση Τσίγκα στο 16’ «κεραυνοβόλησε τονΣάχα και έβαλε μπροστά τους «Φαίακες», φέρνοντας αμηχανία και εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς.

Το παιχνίδι είχε πάρει την μορφή που θα ήθελε η 
Κέρκυρα για λογαριασμό της και παρά το γεγονός ότι ο «δικέφαλος» είχε την κατοχή δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία μεγάλη φάση, ελέω της καλής τακτικής της ομάδας του Τεννέ, κι όταν το έκανε σε λίγες περιπτώσεις έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κωνσταντόπουλο που με καίριες επεμβάσεις κρατούσε ανέπαφη την εστία του.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η 
ΑΕΚ έδειξε να παίρνει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και να γίνεται αρκετά πιο απειλητική για την εστία τηςΚέρκυρας, ωστόσο οι προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» δεν είχαν αποτέλεσμα. Ενώ μάλιστα είχαν αρχίσει να πολιορκούν την εστία των «Φαιάκων», ήρθαν και τα χειρότερα για την Ένωση με την αντεπίθεση της Κέρκυρας στο 54’ να καταλήγει στον αμαρκάριστο Έπσταϊν που δε δυσκολεύτηκε να νικήσει το Σάχα και να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του!

Με την απογοήτευση έκδηλη στο πρόσωπό του, ο 
Μπάγεβιτς θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα όμως η είσοδος των ΜπλάνκοΈντερ και Μπερνς δε βοήθησε αρκετά, ενώ αντίθετα με προσεκτικές κινήσεις ο Τεννές θωράκισε τα μετόπισθεν τηςΚέρκυρας που είχε στα συν της και τον εκπληκτικό Κωνσταντόπουλο ο οποίος κυριολεκτικά κατέβασε τα ρολά μπροστά από την εστία του!

Εκεί που ο πορτιέρο της 
Κέρκυρας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ήταν στην βολίδα από το φάουλ του Τζεμπούρ που έφερε την μείωση του σκορ για την ΑΕΚ στο 64’και την… ψυχολογική ανάταση της Ένωσης. Για περισσότερο από ένα τέταρτο ο «δικέφαλος» σφυροκόπησε την εστία της Κέρκυρας, με ανορθόδοξο ωστόσο τρόπο τις περισσότερες φορές, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον εκπληκτικό τερματοφύλακα της ομάδας του Τεννέ.

Ο εκνευρισμός των παικτών του 
Μπάγεβιτς δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν ουσιαστικά αφού πέρασε και το καλό δεκάλεπτο πίεσης προς τον αντίπαλο που είχαν κι έτσι μοιραία η ΑΕΚ ακολούθησε την μοίρα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος άφησαν βαθμούς απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό, ωστόσο παρουσιάστηκαν πιο έτοιμες και ικανές για το θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό που έμεινε στο φινάλε από την αναμέτρηση του «
Παμπελοποννησιακού», ήταν η θριαμβευτική επιστροφή της Κέρκυρας στα σαλόνια και η… επιστροφή τηςΑΕΚ στις αποδοκιμασίες από τον κόσμο της προς τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία, οι οποίες άρχισαν ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα αφού στη διάρκειά του οι οπαδοί του «δικεφάλου» προσπάθησαν να σπρώξουν την ομάδα στην ισοφάριση, χωρίς όμως θετική έκβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου