Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νίκησε την Τζένοα, έχασε τον Σισέ!

«Πύρρειος» νίκη!
Πολλές φορές χρησιμοποιείται ο όρος «οργωμένος χωράφι» για να περιγράψει, ενίοτε με υπερβολικό τρόπο, την κακή κατάσταση ενός αγωνιστικού χώρου. Ουδέποτε όμως, αυτή η φράση, δεν ταίριαξε τόσο «κουτί» όσο την Κυριακή (22/8), για την κατάσταση του χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου Παναθηναϊκός και Τζένοα αναγκάστηκαν να παίξουν φιλικό, που έληξε με 2-0 υπέρ των «πράσινων».
Μια νίκη «πύρρειος», λόγω του τραυματισμού του Τζιμπρίλ Σισέ στο δεξί δικέφαλο και υπάρχουν φόβοι ότι έχει υποστεί θλάση και θα μείνει περίπου 2 εβδομάδες εκτός δράσης, όπως τόνισε ο Νίκος Νιόπλιας με τη λήξη του αγώνα μιλώντας στο Conn-X. Αρκετά συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της ιδιοκτησίας από τους οργανωμένους κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Το τερέν ήταν επικίνδυνο και απαράδεκτο, με τους παίκτες να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με τραυματισμό, αλλά ο Παναθηναϊκός, στην τελική του πρόβα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Τζένοα την Παρασκευή (27/8), έδειξε ένα υποφερτό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο (με τους βασικούς) και ένα σαφώς καλύτερο στο δεύτερο, όταν έγιναν όλες οι αλλαγές. Καραγκούνης (36’πεν.) και Πετρόπουλος (67’) πέτυχαν τα γκολ.
Το 4-2-3-1 του Νίκου Νιόπλια είχε τον Τζόρβα στο τέρμα και τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Καντέ στην άμυνα. Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Γκοβού δεξιά, τον Λέτο αριστερά και τον Καραγκούνη πίσω από τον Σισέ. Από την άλλη πλευρά η Τζένοα παρατάχθηκε με 4-3-3 και τον Τόνι στην κορυφή της επίθεσης.
Ο τραυματισμός του Τζιμπρίλ Σισέ στο 17’ (σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Νταϊνέλι) ήταν το στοιχείο που στιγμάτισε το πρώτο ημίχρονο. Ο Γάλλος αποχώρησε με πρόβλημα στο δεξί δικέφαλο (φόβοι για θλάση) δίνοντας τη θέση του στον Πετρόπουλο. Στον επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο παιχνίδι ποιότητας δεν μπορούσε να διεξαχθεί, παρά τη διάθεση των παικτών των δύο ομάδων.
Ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα ανάπτυξης, παρά τα κέφια του Γκοβού από δεξιά και δεν μπορούσε να απειλήσει. Ουσιαστικά η καλή του ευκαιρία ήρθε στο 30’ με το μακρινό σουτ του Κατσουράνη, ενώ εμφανίστηκε αμυντική αστάθεια στις τρεις ευκαιρίες της Τζένοα (21’ Τόνι, 26’ Βελόσο, 44’ Σκούλι). Μετά το 29’ άρχισαν από τους οργανωμένους τα συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και της ιδιοκτησίας. Τελικά το γκολ ήρθε στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καραγκούνη.
Με το φόβο σοβαρών τραυματισμών, ο Νιόπλιας άλλαξε στο ημίχρονο όλους τους βασικούς (πλην των Τζόρβα, Πετρόπουλου). Ετσι, το 4-2-3-1 είχε τον Σεϊταρίδη δεξιά, τον Ιωαννίδη αριστερά, τους Μπιάρσμιρ και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Μαρίνος και Σιμάο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Κλέιτον δεξιά, τον Δημούτσο αριστερά και τον Νίνη πίσω από τον Πετρόπουλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες έδειχναν να προσέχουν περισσότερο να μην τραυματιστούν (Στο ημίχρονο τα παιδιά της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού και οι υπάλληλοι του Σταδίου «πάτησαν» το χόρτο, αλλά όσο περνούσε η ώρα τα κομμάτια ξεκολλούσαν και πάλι). Η εικόνα του αγώνα ήταν ισορροπημένη, η ποιότητα έλειπε, αν και όχι η διάθεση, με τον Σεϊταρίδη να δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση και τον Κλέιτον επίσης να ξεχωρίζει.
Μετά το 65’ οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους, απείλησαν σε δύο λεπτά με τον Πετρόπουλο (65’, 66’) και έφτασαν στο 2-0 με τον υψηλόσωμο επιθετικό στο 67’. Και οι Ιταλοί προχώρησαν σε μαζικές αλλαγές για να προστατεύσουν τους παίκτες, ο Νιόπλιας έφερε τον Νίνη δεξιά και τον Κλέιτον πίσω από τον Πετρόπουλο. Η βελτιωμένη εικόνα συνεχίστηκε, με νέες ευκαιρίες από Νίνη (77’), Δημούτσο (78’) και Σεϊταρίδη (83’), χωρίς το 2-0 να αλλάξει ως το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 36' πεν. Καραγκούνης, 67' ΠετρόπουλοςΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Αθηνών)ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
 Τζόρβας, Βύντρα (46' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (46' Ιωαννίδης), Μπουμσόνγκ (46' Σαριέγκι), Καντέ (46' Μπιάρσμιρ), Ζιλμπέρτο (46' Σιμάο), Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Γκοβού (46' Νίνης), Λέτο (46' Δημούτσος), Καραγκούνης (46' Κλέιτον), Σισέ (18' Πετρόπουλος).ΤΖΕΝΟΑ: Εντουάρντο, Ρανόκια, Μορέτι, Μιλανέτο, Νταϊνέλι, Βελόσο, Ραφίνια, Μέστο, Παλάσιο, Σκούλι, Τόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου