Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Επιταχύνει η FIBA!

Επιταχύνει η FIBA!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.



Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΕΟΚ ότι η FIBA δεν μπορεί να τιμωρήσεις τους διεθνείς μας, η παγκόσμια ομοσπονδία θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία για απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις ο γενικός γραμματέας Πάτρικ Μπάουμαν ζήτησε με επιστολές στις δύο εμπλεκόμενες ομοσπονδίες να στείλουν υπομνήματα μέχρι την Τρίτη με επίσημη τοποθέτηση για τα επεισόδια ενώ ζητάει επιπρόσθετα συμπληρωματικές εκθέσεις του παρατηρητή και των διαιτητών της συνάντησης.

Καθυστερεί να ανακοινώσει ποινές

Η μέχρι τώρα πρακτική σε παλιότερες υποθέσεις επεισοδίων όπως Ιταλία-Καναδάς και Ουρουγουάη-Μεξικό, έχει δείξει, ότι η παγκόσμια ομοσπονδία παίρνει αποφάσεις για  ποινές με μεγάλη καθυστέρηση (δύο μήνες και βάλε).

Όσον αφορά το ύψος των ποινών δεν υπάρχει ξεκάθαρο πειθαρχικό δίκαιο και η παγκόσμια ομοσπονδία τιμωρεί όπως αυτή νομίζει ενώ το βίντεο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. 

Όπως εξελίσσεται το θέμα οι εθνικές ομάδες κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε με όλα τους τα αστέρια στο Μουντομπάσκετ και κατόπιν θα ηχήσουν «καμπάνες». 

Παράγοντες της ΕΟΚ υποστήριξαν ότι η εθνική θα πάει πλήρης στην Τουρκία αφού και ποινές να ανακοινωθούν απο τη FIBA, Σερβία και Ελλάδα έχουν το δικαίωμα έφεσης και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, οι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου