Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

"Εγκέφαλος" Ιμπαγάσα, "killer" Μήτρογλου!

Ο Κώστας Μήτρογλου πήρε το... όπλο του και «χτύπησε» δις στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου (33΄, 77΄), όπου οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά επικράτησαν με 2-0, αλλά «εγκέφαλος» της... οργάνωσης ήταν ο Άριελ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος τα έκανε... όλα, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Ριέρα, Ρόμενταλ και Φετφατζίδη. Θετικός στα πρώτα του στοιχεία ο Φουστέρ που έκανε την ασίστ στο δεύτερο τέρμα του «Μητρογκόλ».


Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πιέσουν την εστία του Ολυμπιακού για να πετύχουν κάποιο τέρμα, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν άμεσα τον Αντώνη Νικοπολίδη. 

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά ανέβασαν... στροφές, λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, με κινητήριο «μοχλό» τον Άριελ Ιμπαγάσα, που ήταν ο «εγκέφαλος» των φιλοξενούμενων. 

Μάλιστα, από μπαλιά του Αργεντίνου στο 22΄ ο Χολέμπας βρήκε τον Μήτρογλου, που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ από ενέργεια του Ιμπαγάσα και πάλι ο νεαρός άσος βρέθηκε απέναντι στον Γιακούποβιτς, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. 

Πάντως, ο Έλληνας φορ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 33΄ ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Ριέρα που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και ο Μήτρογλου με διπλή προσπάθεια, νίκησε τον Γιακούποβιτς, κάνοντας το 1-0. 

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός του Πειραιά θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα ακόμα τέρμα, πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου, όταν και πάλι ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Ριέρα, που καθυστέρησε και στην συνέχεια το σουτ του Ζαϊρί έβγαλε στην γραμμή ο Σανκαρέ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε για τους «ερυθρόλευκους» του Λιμανιού, ήτοι με ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 47΄ ο Ρόμενταλ που είχε περάσει στο ημίχρονο στην θέση του Ζαϊρί, κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε την σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά το σουτ του Ριέρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς. 

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, λόγω και των πολλών αλλαγών. Όμως, στο τελευταίο τέταρτο, η αναμέτρηση πήρε και πάλι... άγρια τροπή, κυρίως μετά την είσοδο των Φετφατζίδη και Φουστέρ για τους φιλοξενούμενους. 

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν κινητικός, όμως σε κάποιες στιγμές έκανε την ενέργεια παραπάνω χωρίς να χρειάζεται. Αναφορικά με τον Ισπανό νεοαποκτηθέντα, σε μία από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα, έβγαλε τον Μήτρογλου απέναντι στον Ρόκα κι ο νεαρός φορ στο 77΄ διπλασίασε τα τέρματα για τον Ολυμπιακό.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα, κυρίως με τον Καπετάνο, που προσπάθησε σε πολλές ευκαιρίες να νικήσει με μακρινά σουτ τον Νικοπολίδη, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών, ήταν σωστός στις επεμβάσεις του. 

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ήταν τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Ιμπαγάσα βρήκε εκπληκτικά τον Ρόμενταλ από τα δεξιά, ο Δανός έκανε την σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά το σουτ του Άλμπερτ Ριέρα, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς, σε μία συνεργασία των νέων μεγάλων αποκτημάτων των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά. 

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Μπορεί το... όπλο του Κώστα Μήτρογλου να «εκπυρσοκρότησε» δις στο φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά ο Άριελ Ιμπαγάσα ήταν ο «εγκέφαλος» στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Ο Αργεντίνος μέσος, ήταν όλα τα... λεφτά για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόλις «ανέβασε» ρυθμούς ο Ιμπαγάσα, ανέβηκε και όλος ο Ολυμπιακός. 

ΤΟ ΦΙΛΜ

16΄ Ο Μαρίν έκανε το σουτ, αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.

22΄ Δοκάρι για τους Πειραιώτες. Ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Χολέμπας, αυτός σέντραρε, αλλά το σουτ του Μήτρογλου σταμάτησε στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

27΄ Λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Νικοπολίδη να μπερδεύεται με τον Μοντέστο, ο Μαρτίν πήρε την μπάλα, αλλά ο Χολέμπας απέκρουσε στην γραμμή με το κεφάλι και στην συνέχεια ο Ουμπίντες σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

30΄ Μπαλιά του Ιμπαγάσα στον Μήτρογλου, που κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας των «ερυθρόλευκων» του Βόλου, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

31΄ Νέο λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως ο Μαρτίν καθυστέρησε και δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Νικοπολίδη.

33΄ ΓΚΟΟΟΛ! (0-1): Ο Ριέρα έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα στον Μήτρογλου που σούταρε, ο Γιακούποβιτς απέκρουσε ασθενώς και ο νεαρός φορ των Πειραιωτών με δεύτερο σουτ, δεν είχε πρόβλημα να ανοίξει το σκορ. 

43΄ Νέα εξαιρετική μπαλιά του Ιμπαγάσα στον Ριέρα, που βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιακούποβιτς, ο Ισπανός καθυστέρησε, έκανε το σουτ, ο πορτιέρο του Ολυμπιακού Βόλου απέκρουσε, ο Ριέρα πήρε το... ριμπάουντ, έδωσε στον Ζαϊρί που έκανε το σουτ, αλλά ο Σανκαρέ στην γραμμή απέκρουσε.

47΄ Νέο δοκάρι για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ρόμενταλ κινήθηκε από τα δεξιά, αυτός έκανε την μπαλιά στον Ριέρα, που από την «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

74΄ Ο Ολυμπιακός στην αντεπίθεση, με τον Φετφατζίδη να βρίσκει τον Ρόμενταλ, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά το σουτ που έκανε, πέρασε άουτ, λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία του Ρόκα.

76΄ Δυνατό σουτ του Καπετάνου, έξω από την περιοχή, αλλά ο Νικοπολίδης με τα ακροδάκτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

77΄ ΓΚΟΟΟΛ! (0-2): Ο Φουστέρ έδωσε στον Μήτρογλου, που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρόκα και δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του.

83΄ Νέο δυνατό σουτ του Καπετάνου, αλλά και πάλι ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

91΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά ο Πλιάγκας από καλή θέση, έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ολυμπιακός Βόλου - Ολυμπιακός 0-1
33΄, 77΄ Μήτρογλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς (67΄ Ρόκα), Σελέζι (67΄ Ψυχογιός), Σανκαρέ (90΄ Πλιάγκας), Τομάς, Ρόκας, Ρίκκα (56΄ Καμπάνταης), Άλβαρες (90΄ Γκότοβος), Ουμπίντες, Μούνχιε, Μπρέσκα (46΄ Καπετάνος), Μαρτίν (60΄ Σολάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Ντουντού, Ιμπαγάσα (82΄ Κατσικογιάννης), Όσκαρ (55΄ Φετφατζίδης), Ζαϊρί (46΄ Ρόμενταλ), Ριέρα (68΄ Φουστέρ), Μήτρογλου.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 
Κίτρινη κάρτα: Ουμπίντες

Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου