Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ούτε τώρα…

ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΠΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ 80-72 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ.
Ούτε τώρα…Τη χρυσή ευκαιρία να νικήσει επιτέλους τον κακό της δαίμονα έχασε η Ελλάδα, καθώς, παρά τις απουσίες των Πάου Γκασόλ και Χοσέ Καλδερόν εκ μέρους των Ισπανών, ηττήθηκε από την Ισπανία με 80-72. Διαμαντίδης (16π.), Ζήσης (16π.) και Σχορτσανίτης πραγματοποίησαν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (13π.), ενώ καλοί ήταν και οι Σπανούλης (12π.) – Φώτσης (12π.).
Ωστόσο το πρόβλημα της ομάδας μας ήταν το γεγονός ότι ο Γιόνας Καζλάουσκας στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο στους βασικούς πέντε, δίνοντας τους ελάχιστες ανάσες. Τσαρτσαρής, Πρίντεζης και Καλάθης πήραν από ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής, κάτι που κατά την ταπεινή μας άποψη ήταν λανθασμένη κίνηση του ομοσπονδιακού μας τεχνικού. Κι αυτό γιατί την ίδια ώρα, οι Ίβηρες κατάφεραν να μείνουν στο ματς χρησιμοποιώντας ολόκληρο το εύρος του ρόστερ τους. 


Καλό ξεκίνημα
Ο Γιόνας Καζλάουσκας παρέταξε την Εθνική με βασική πεντάδα του Σχορτσανίτη, Φώτση, Σπανούλη, Διαμαντίδη και Ζήση. Κάτι που αποδείχτηκε μία εξαιρετική κίνηση, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό στην επίθεση και αρκετά καλό αμυντικά. Με πολύ καλούς τους Ζήση και Διαμαντίδη, η Ελλάδα ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα δύο κακές άμυνες του Καλάθη έδωσαν το δικαίωμα στους Ίβηρες να πάρουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (20-19 και 22-19). 



Στο… κυνήγι
Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το ξεκίνημα της ομάδας μας στη δεύτερη περίοδο, με τους «παγκίτες» της Ισπανίας να είναι σαφέστατα καλύτεροι των δικών μας και με εξαιρετική άμυνα και καλό «passing game» πήραν διαφορά 7 πόντων (28-21, 6.31 πριν τη λήξη). Σε εκείνο το σημείο μίλησε η ψυχή του Νίκου Ζήση, αλλά και η δυναμική του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος σημείωσε δύο παλικαρίσια καλάθια. Κάπου εκεί, όμως, χάσαμε πάλι τη συγκέντρωσή μας, αστοχήσαμε και στα ελάχιστα τρίποντα που επιχειρήσαμε και οι αντίπαλοί μας πήραν εκ νέου μία διαφορά, που τη διατήρησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (37-31). 



Εκμηδένισαν τη διαφορά
Με τη βασική πεντάδα μας να ρίχνεται στο παρκέ στην επανάληψη, με εκπληκτική άμυνα και φοβερό τον «Σόφο», η Ελλάδα έκανε ένα φοβερό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο (σερί 7-0), με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά και να διατηρηθεί κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος της περιόδου. Η κούραση, όμως, ορισμένων παικτών (όπως ο Σχορτσανίτης) και τα πολλά φάουλ κάποιων άλλων (βλέπε Διαμαντίδης, Σπανούλης, Ζήσης) δεν επέτρεψαν στην Εθνική να διατηρήσει μια μικρή υπέρ της διαφορά. 



Καταστροφή στα τελευταία πέντε λεπτά
Στα τελευταία δέκα λεπτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άντεξε μονάχα για τέσσερα λεπτά, καθώς στη συνέχεια η άμυνα ζώνης των Ισπανών μπλόκαρε τα ατού της ελληνικής ομάδας, ενώ οι Ναβάρο και Ρούντι Φερνάντεθ σημείωσαν μερικά δύσκολα και καθοριστικά καλάθια. Αποτέλεσμα ήταν να πάρουν οι αντίπαλοί μας διαφορά δέκα πόντων (67-57, 2.12 πριν τη λήξη), διαφορά που σχετικά εύκολα διατήρησαν μέχρι τέλους.
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-31, 52-51, 80-72.Ισπανία: Ναβάρο 22 (2), Ρούντι 14 (2), Ρούμπιο 6, Γκαρμπαχόσα 5 (1), Γκασόλ 4, Λόπεζ 5 (1), Μουμπρού 3 (1), Γιουλ 9 (1), Ρέγες 6, Βάσκεθ 6.Ελλάδα: Σπανούλης 12 (1), Διαμαντιδης 16 (3), Ζήσης 16, Φώτσης 12 (3), Σχορτσανίτης 13, Μπουρούσης 2, Περπέρογλου, Καλάθης 1, Τσαρτσαρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου