Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Το «αντίο» του «Μήτσου»


Ο ηττημένος (82-70) αγώνας της Εθνικής με την Ισπανία στους «16» του Μουντομπάσκετ ήταν ο τελευταίος του Δημήτρη Διαμαντίδη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Ελληνας γκαρντ κατέστησε σαφές ότι: «Πέρασα πάρα πολύ έντονες στιγμές με τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια». 
«Αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική. Το τελευταίο μου παιχνίδι. Ευχαρίστησα όλους τους συμπαίκτες μου. Πέρασα πάρα πολύ έντονες στιγμές μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να αγωνίζεται στην Εθνική. Κάθε κύκλος όμως κλείνει και η ζωή συνεχίζεται. Για μένα η Εθνική τελείωσε. Επαναλαμβάνω, είμαι πολύ ευτυχισμένος που έζησα όλα αυτά τα πράγματα, όλες αυτές τις στιγμές με αυτή την ομάδα και με αυτούς τους συμπαίκτες», τόνισε αρχικά ο διεθνής γκαρντ και συνέχισε:


«Έζησα καλές και κακές στιγμές σε αυτή την ομάδα. Κατακτήσαμε ένα ευρωπαϊκό. Δεν μπορείτε να αντιληφτείτε πόσο μεγάλη χαρά ήταν αυτό το πράγμα για εμάς τους παίκτες. Πήραμε μία δεύτερη θέση σε Παγκόσμιο. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς. Ζήσαμε πολύ έντονες και μεγάλες στιγμές. Είχαμε όμως και τις ατυχίες μας. Υπήρχαν και δύσκολες στιγμές».


Για την ήττα της Εθνικής από την Ισπανία ο Διαμαντίδης ανέφερε:«Η Ισπανία είναι μία μεγάλη ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Δεν τα καταφέραμε σήμερα. Αμυντικά, κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κάποια στιγμή κατάφέραμε να προηγηθούμε με έξι πόντους, αλλά τελικώς χάσαμε. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να μη βγει τίποτα από όλα όσα έχεις σχεδιάσει πριν από αυτό. Σήμερα χάσαμε, αν και ήμασταν εύστοχοι στα σουτ. Δεν έχω δει τα στατιστικά του παιχνιδιού αλλά μάλλον κάναμε πολλά λάθη σε άλλους τομείς».


Τέλος ο άσος του Παναθηναϊκού μίλησε και για όσα έγιναν στο ματς με την Ρωσία, τόνισε ότι: «Εντάξει, δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν συμφωνώ όμως με τις δηλώσεις που έκανε ο κύριος Μπλάτερ μετά το ματς, αν και τον σέβομαι πολύ σαν προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου