Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελλάδα στον τελικό!

Την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης πανηγυρίζει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών! Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επικράτησαν 10-5 της Ιταλίας και θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της Παρασκευής, που θα γίνει στο Ζάγκρεμπ. Η Ελλάδα στον τελικό!

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Ρωσία-Ολλανδία.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και κατάφερε να προηγηθεί 3-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ συνέχισε να παίζει το ίδιο καλά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, που την βρήκε μπροστά με 7-2. Σε αυτό το διάστημα η άμυνα των Ελληνίδων ήταν εντυπωσιακή, αναγκάζοντας τον Ιταλό προπονητή να κάνει συνεχείς αλλαγές, χωρίς όμως να βρίσκει λύσει. Αντίθετα, ο Γιώργος Μορφέσης είδε τις παίκτριές του στο αντίστοιχο διάστημα να πετυχαίνουν επτά γκολ σε δώδεκα μόλις προσπάθειες!

Η Ελλάδα στη συνέχεια κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά, έχοντας σε εξαιρετική μέρα στην άμυνα τις Ρουμπέση και Τσουκαλά, ενώ επιθετικά ασταμάτητη ήταν η Γερόλυμου, που πέτυχε τέσσερα γκολ και έφτασε τα 15 στη διοργάνωση, της οποίας είναι η πρώτη σκόρερ!

Μέχρι το Ζάγκρεμπ, η Ελλάδα δεν είχε νικήσει ποτέ την Ιταλία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως στην Κροατία αυτό άλλαξε, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε επικρατήσει και στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων με 7-5.
Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-2, 1-2, 2-1
Η σύνθεση της Ελλάδας (Μορφέσης): Τσουρή, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά 1, Κούβδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου