Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δια πυρός και σιδήρου

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς επικράτησε με 1-0 επί του Άρη χάρη σε πέναλτι του Σισέ στο 43’, μια απόφαση του Δαλούκα που θα συζητηθεί. Αποχώρησε τραυματίας ο Γάλλος, θετικός στο ντεμπούτο του ο ΛουίςΓκαρσία.


Καλύτεροι οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, είχαν δοκάρι με τον Σισέστο 29’ και δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τους «κίτρινους» που για μια ακόμα φορά πίεσαν αρκετά αλλά δεν ήταν καλοί στην τελική προσπάθεια. Αρκετά δυνατό έγινε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησαν τα νεύρα κυρίως για το πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο Βύντρα παρά έκανε ο Χαβίτο κι έτσι έλειψε ο ρυθμός.

Στον 
Παναθηναϊκό πλέον μετά το πέρασμα από το «Κλεάνθης Βικελίδης», μια έδρα στην οποία πέρσι έμειναν στην ισοπαλία, αγωνιούν για την κατάσταση του Τζιμπρίλ Σισέπου έφυγε με πρόβλημα τραυματισμού 6’ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Χρόνο συμμετοχής πήρε ο Λουίς Γκαρσία που έπαιξε άριστα το ρόλο του στα 11’ που αγωνίστηκε και φάνηκε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Ο τεχνικός των «πρασίνων» έχει να λύσει και το πρόβλημα του Γιώργου Καραγκούνη που τελικά δεν κατάφερε να μπει ούτε στην αποστολή αφού είναι τραυματίας.

Σε ότι έχει να κάνει με το 
καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες ήταν νωθρές στο ξεκίνημα με τον Άρη να προσπαθεί να πιέσει από το ξεκίνημα όμως να μην καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός σταδιακά να ανεβαίνει και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο μετά τα πρώτα 20 λεπτά και να βελτιώνει την εικόνα του.

Η πρώτη καλή φάση για τους «
πράσινους» ήρθε στο 29’ με τον Λέτο, που δημιούργησε πολλά προβλήματα από εκείνη την πλευρά στον Νέτο, να σεντράρει και τον Σισέ με προβολή να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Σηφάκη. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ούτε κι αυτοί κατάφεραν να δημιουργήσουν σοβαρές ευκαιρίες στην εστία των γηπεδούχων.

Η φάση ωστόσο που σημάδεψε το παιχνίδι ήταν αυτή του 
40’ όταν και ο Βύντρακατάφερε να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος με τον Δαλούκα να δίνει πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Χαβίτο. Όταν κόπασαν οι διαμαρτυρίες ο Σισέ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε με αποτέλεσμα οΠαναθηναϊκός να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης το παιχνίδι είχε περισσότερη ένταση και δύναμη παρά δημιουργία ευκαιριών και αξιόλογων φάσεων. Ο 
Άρης προσπαθούσε να πιέσει και να γίνει απειλητικός για την εστία του Τζόρβα, έφτασε αρκετά κοντά σε κάποιες περιπτώσεις με τους Νέτο και Μίσελ όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Όσο περνούσε η ώρα και ο 
Άρης ήθελε να φτάσει στο 1-1, οι «πράσινοι» έβρισκαν πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση και έβγαιναν στην κόντρα με τους ΛέτοΝίνη,Γκοβού και Σισέ να γίνονται επικίνδυνοι χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 78’ όμως ο Χαβίτο την σπατάλησε και λίγα λεπτά μετά ήρθε η «παγωμάρα» για τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο 
Τζιμπρίλ Σισέ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε οΔημούτσος με τον Λουίς Γκαρσία που είχε μπει στον αγώνα να παίζει το ρόλο τουεπιθετικού. Ο Ισπανός στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με τα πράσινα έδειξεστοιχεία της ποιότητάς του και έπαιξε άριστα το ρόλο που του ανέθεσε ο Νιόπλιας.

Οι «
πράσινοι» στα λεπτά που ακολούθησαν κατάφεραν να κρατήσουν πολύ εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα, δεν απειλήθηκαν στα τελευταία λεπτά όταν και ο Άρης με απανωτές στημένες φάσεις γέμισε την περιοχή, ακόμα και με τον Σηφάκη, και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι της Τρίτης με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Διοργάνωση

: Superleague Αγωνιστική: 2η Αγώνας: Άρης-Παναθηναϊκός Γήπεδο: Κλεάνθης-Βικελίδης Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (Θεσσαλίας) Βοηθοί διαιτητή: Μπαλτάς Χ. (Αχαΐας), Καρσιώτης Μ. (Κορίνθου) 4ος διαιτητής: Μήτσιος Χ. (Ηπείρου)
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Συνθέσεις
: Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Τόχα (64' Μενδρινός), Κόκε, Ρουίς (71' Τσέζαρεκ), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας
Παναθηναϊκός
 (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα (76' Κατσουράνης), Μαρίνος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Λέτο, Νίνης, Γκοβού (79'Λουίς Γκαρσία), Σισέ (85' Δημούτσος)

Σκόρερ
43’ πεν. Σισέ Κίτρινες40’ Χαβίτο, 48’ Σιμάο, 56’ Ζιλμπέρτο, 67’ Λέτο, 70’ Μπουμσόνγκ, 90’+1’Ναφτί Κόκκινες:- Δοκάρια29’ Σισέ
Matchpoint
: Το γκολ του Σισέ λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, έδωσε άλλη μορφή στην εικόνα του αγώνα Actionman: Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για άλλη μια φορά ήταν το «άλφα και το ωμέγα» του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο Distraction: Η απόφαση του Δαλούκα στη φάση του πέναλτι θα σηκώσει συζήτηση, κάτι που δυστυχώς δε θα αποφύγει και φέτος το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου