Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Νιόπλιας: "Έτσι θα κάνουμε ζημιά στη Μπάρτσα"

Ο Νίκος Νιόπλιας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "El Mundo Deportivo" ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο Νίκος Νιόπλιας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "El Mundo Deportivo" ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ.


Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης:

Συγχαρητήρια για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
"Ευχαριστώ. Είναι πολύ σημαντικο για εμάς γιατί επιβεβαιώνει ότι δουλεύουμε καλά και όλα βαίνουν στο σωστό δρόμο".

Ξεκινώντας, υπάρχει η Μπαρτσελόνα.
"Το να ξεκινάς (στο Τσάμπιονς Λιγκ) με αντίπαλο την καλύτερη ομάδα στον κόσμο δεν είναι άσχημο σαν ορεκτικό. Δεν το λέω αυτό για να κολακεύσω τους αντιπάλους μας. Το πιστεύω. Το είπα και στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ποια άλλη ομάδα διαθέτει οκτώ παγκόσμιους πρωταθλητές και δίπλα τους παίζει και ο Μέσι".

Σε ποιούς τομείς ξεχωρίζετε τη Μπαρτσελόνα;

"Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τον τρόπο που παίζει. Δεν είναι εύκολο να την αντιμετωπίσεις. Μίλησα με τον (Ζοσέ) Μουρίνιο για αυτό το θέμα, γιατί το έχει καταφέρει με την Τσέλσι ή την Ίντερ.  Εμείς ακόμα δεν βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο. Θα κάνουμε όμως μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στο γήπεδο μας. Στο Καμπ Νου τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα".

Η Μπαρτσελόνα έχει αδυναμίες;

"Ας αρκεστούμε να πούμε ότι ξέρω τον τρόπο για να τους κάνουμε ζημιά. Άλλο όμως να το λες και άλλο να το κάνεις. Πρέπει να τους πιέσουμε στο γήπεδο τους, να τους υποχρεώσεουμε να κάνουν λάθος πάσα κοντά στην άμυνα τους και να είμαστε αποτελεσματικοί στις αντεπιθέσεις. Δεν μπορείς όμως να το πετύχεις εύκολα αυτό".

Την έχετε παρακολουθήσει φέτος;

"Ναι, την είδαμε με τη Σαντάντερ. Η Ράθινγκ δημιούργησε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο και ίσως το αποτέλεσμα να ήταν υπερβολικό".

Γιατί αποφασίσατε να κινηθείτε για την απόκτηση του Λουίς Γκαρσία;

"Στη ζωή όταν βλέπεις μια καλή ευκαιρία, δεν πρέπει να την αφήσεις να πάει ανεκμετάλλευτη. Με την πείρα που διαθέτει και την ευχέρια που έχει δείξει στο σκοράρισμα, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Το άσχημο είναι ότι βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση και δεν γνωρίζω αν θα μπορέσει να μας βοηθήσει στο Καμπ Νου".

Μπορέσατε να βοηθήσετε παίκτες που έδειχναν ότι είχαν χαθεί σαν τον Σωτήρη Νίνη.
"Είμαι περήφανος γιατί στο δυναμικό μας βρίσκονται αρκετοί παίκτες που προέρχονται από τα "σπλάχνα" της ομάδας όπως κάνει και η Μπαρτσελόνα ή συνεργαζόμουν μαζί τους στην εθνική ομάδα για παίκτες κάτω των 19 και των 21 ετών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Γιατί;

"Διότι ο ποδοσφαιριστής αισθάνεται πιο κοντά στην ομάδα. Το περιβάλλον του απαιτεί περισσότερα από όσα ζητάει από έναν ξένο. Έτσι φτιάχνουν μια δυνατή ομάδα. Θυμόμαστε ότι ο Παναθηναϊκός που έπαιξε στο Γουέμπλεϊ το 1971 με προπονητή τον Φέρεντς Πούσκας, αποτελούνταν από Έλληνες παίκτες".

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Μέσι;

"Ένας εξωγήινος που παίζει ποδόσφαιρο. Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής και με εκπλήσσει το γεγονός ότι παίζει και σέντερ φορ ορισμένες φορές. Μπορεί να παίξει όπου θέλει".

Για την απουσία του Κάρλες Πουγιόλ από τον αγώνα της 14ης Σεπτεμβρίου
"Το δίδυμο Πικέ-Πουγιόλ είναι καλύτερο από το να παίξει ένας εκ των Αμπιντάλ ή Μιλίτο. Οι δυο τους συνδυάζονται ιδανικά. Θα προτιμούσα να μην αγωνιστεί ο Πουγιόλ".

Δεν παίζουν πολλοί ξένοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Ίσως ναι, αλλά είναι διαφορετικοί αυτοί που έρχονται για τα χρήματα από αυτούς που έρχονται να παίξουν ποδόσφαιρο σαν τον Ζιλμπέρτα Σίλβα, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα για τους νέους χάρη στον επαγγελματισμό και τη συνέπεια του. Αυτούς τους παίκτες χρειαζόμαστε".

Δεν έχετε πολλούς Γάλλους στην ομάδα;

"Υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά που πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Η αλήθεια είναι ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Έπαιξε καλά την περασμένη σεζόν όπως ο Μπουμσόνγκ και ο Γκοβού που ήρθαν στην ομάδα μας. Θα προσθέσουν ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι μας".

Πώς είναι ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν;
"Ξεκινήσαμε με δύσκολα φιλικά. Κάναμε περιοδεία στη Βόρει Αμερική και παίξαμε στα ίσια την Ίντερ και τη Μίλαν. Σταθήκαμε στο ύψος μας και τους δημιουργήσαμε προβλήματα. Αυτές οι εμφανίσεις μας έδωσαν αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να τα πηγαίνεις καλά κόντρα σε τέτοιες ομάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου