Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ζήσης: "Τα λέμε το Σάββατο"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε το Νίκο Ζήση σαν παιδί του όταν συνεργάστηκαν στην Μπενετόν. Κι ίσως επειδή κι ο Νίκος σέβεται απεριόριστα τον Αμερικανό προπονητή, δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα είπε. Αντιθέτως τόνισε: "Κλείνουμε τ΄αυτιά μας στην παραφιλολογία που θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα και τα λέμε το Σάββατο στις 9 το βράδυ".


Ο Νίκος Ζήσης απέδωσε τη χαλαρότητα που εμφάνισε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Ρωσία στο ότι ο αγώνας ήταν ουσιαστικά αδιάφορος. Και εξήγησε το γιατί:


"Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλύτερα και να βάλουμε μεγαλύτερη ενέργεια. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας είχαμε το ότι το Σάββατο ξεκινά ουσιαστικά η διοργάνωση. Διότι οι νοκ άουτ αγώνες είναι αυτοί που διαχωρίζουν την επιτυχία από την αποτυχία.

Η αλήθεια είναι πως μόνο η πρώτη θέση στον όμιλο δίνει ουσιαστικό αβαντάζ για να φτάσει κανείς ως την τετράδα. Από εκεί και πέρα είτε δεύτερος βγεις είτε τρίτος δεν έχει μεγάλη διαφορά. Ίσως είχαμε όλα αυτά στο μυαλό μας και παρουσιαστήκαμε κατώτεροι του αναμενομένου".
Ο διεθνής γκαρντ αρνήθηκε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του διάλεξαν αντίπαλο:"Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι διαλέξαμε τη Γαλλία για αντίπαλο. Όμως η Γαλλία παίζει μετά από εμάς και μάλλον αυτή έχει τη δυνατότητα να επιλέξει. Να είστε σίγουροι για ένα πράγμα: ότι το Σάββατο θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη". Ο Ζήσης δεν θέλησε να σχολιάσει όσα είχε πει νωρίτερα ο Ντέιβιντ Μπλατ: "Δεν ασχολούμαστε με αυτά τα πράγματα, παρά μόνο με την ομάδα μας", είπε και προέβλεψε τι θα ακουστεί στην Ελλάδα για τον αγώνα με τη Ρωσία:
"Θα κλείσουμε τα αυτιά μας σε οποιαδήποτε παραφιλολογία αναπτυχθεί στην Ελλάδα και θα είμαστε έτοιμοι το Σάββατο στις 9 το βράδυ. Επικεντρωνόμαστε σε αυτά τα παιχνίδια τώρα. Χάσαμε τον πιο εύκολο δρόμο μέσω της πρώτης θέσης του ομίλου και τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα". Ο Νίκος Ζήσης αναφέρθηκε και στην αχίλλειο πτέρνα της Εθνικής μας, την άμυνα: "Καταλαβαίνουμε ότι στα νοκ άουτ παιχνίδια παίζουν ρόλο η άμυνα και τα ριμπάουντ. Εκεί πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι. Αν είμαστε σε αυτούς τους τομείς καλά, τότε όποια ζώνη και να μας παίξουν, μπορούμε να αντεπεξέλθουμε".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου