Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν πειράζει, κορίτσια!

Το πίστεψαν, το πάλεψαν αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν! Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα ύστερα από την ιστορική τους πρόκριση στην φάση των «12» δεν κατάφεραν να κάνουν μία ακόμα υπέρβαση και ηττήθηκαν σήμερα από την Λευκορωσία με 70-74. Ωστόσο, η Εθνική ομάδα γυναικών το πάλεψε μέχρι το τέλος και πολλές φορές μάλιστα ακόμα και με την διαιτησία, με το παιχνίδι να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Όπως και να έχει όμως στην παρθενική του εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κάνει ήδη την υπέρβαση και πλέον θα «μετακομίσει» στο Καρλόβι Βάρι για τους αγώνες κατάταξης. Τα κορίτσια θα αγωνιστούν κόντρα στην 6η ομάδα του άλλου ομίλου, την Ιαπωνία και σίγουρα η κατάληψη της 9ης θέσης σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν είναι αποτυχία!


Η Εθνική μπήκε με πολύ όρεξη στο παρκέ και έδειξε τις διαθέσεις της. Η καλή άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος περιόρισε για λίγο την επιθετικότητα των αντιπάλων, αλλά στο 7’ η Λευκορωσίδες άρχισαν να πατάνε γκάζι και ξέφυγαν με 7 πόντους (11-18), όμως η Εθνική αντέδρασε άμεσα και με ένα σερί μείωσε στους 2 (18-20), σκορ με το οποίο τελείωσε και το πρώτο δεκάλεπτο.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τρίποντο της Μάλτση η οποία έδωσε το προβάδισμα για την Εθνική (21-20) όμως για τα επόμενα 6 περίπου λεπτά η αδράνειά της επιτρέπει στην Λευκορωσία όχι μόνο να περάσει μπροστά αλλά να πάρει και μία διαφορά 13 πόντων (23-36). Το γεγονός αυτό λειτούργησε σαν «ξυπνητήρι» για του αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τα τελευταία 4 λεπτά του ημιχρόνου με «όπλο» την ασφυκτική άμυνα αλλά και το ξέσπασμα των Μάλτση και Καλτσίδου κατάφερε με ένα δικό της σερί (14-4) κι έφερε τον αγώνα και πάλι στο καλάθι, αναπτερώνοντας ταυτόχρονα και το ηθικό του.

Με καλύτερη πλέον ψυχολογία η Εθνική μπήκε στην επανάληψη στο παρκέ και με υπομονή και επιμονή κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ και δεν επέτρεψαν στις Λευκορωσίδες να ξαναφύγουν. Η πολύ καλή άμυνα συνέχισε να αποδίδει «καρπούς» και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες να τους χωρίζουν 5 πόντοι (49-54).

 Το καλό περιφερειακό σουτ της Λευκορωσίας δημιούργησε στην τελευταία περίοδο του αγώνα πολλά ρήγματα και η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 8 πόντους. Η ψυχραιμία όμως της Εθνικής αλλά και ο εγωισμός της για μία ακόμα φορά λειτούργησαν καταλυτικά στο παιχνίδι και κατάφερε για μια ακόμα φορά να επιστρέψει (62-65). 2’ λεπτά πριν το τέλος η Ελλάδα με τρίποντο της Καλέτζου πλησίασε στους τρείς πόντους ενώ 15’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος το σκορ έγραφε 70-72 όμως η Μαρτσάνκα με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 70-74.

Η Στέλλα Καλτσίδου ήταν η κορυφαία παίκτρια από την Εθνική ομάδα πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με 29 πόντους αλλά  όταν οι τρεις δικές τους ψηλές σημειώνουν 47 πόντους σε αντίθεση με της Εθνικής (Μητροπούλου και Παπαμιχαήλ) οι οποίες πέτυχαν συνολικά 7 και τα ριμπάουντ να είναι 15-42 τα πράγματα είναι δύσκολα. Αλλά ακόμα κι έτσι, παρόλο που η διαιτησία έβαλε το χέρι της, το ματς κρίθηκε στο ένα σουτ και από μερικά λέι απ που χάθηκαν κάτω από το καλάθι. Πόσο μάλλον όταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αθηναϊκού, η Κρες ευστόχησε και σε τρίποντο!

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-40, 49-54, 70-74
ΕΛΛΑΔΑ: Καλέντζου 12 (2), Δημητράκου 2, Χατζηνικολάου 1, Καλτσίδου 29 (4), Μάλτση 17 (4), Παπαμιχαήλ 5, Σωτηρίου 2, Μητροπούλου 2.
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ντουρέικα 3 (1), Ανουφρίγιεβα, Βεραμέγιενκα 13 (1), Λεουτσάνκα 24 (1), Μαρτσάνκα 6 (1), Τρόϊνα 12 (3), Τραφιμάβα 10 (2), Κρες 6 (2).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου