Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Άρχισαν τα όργανα…

Νωρίς ξεκίνησαν οι… «ομορφιές» στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού η οργισμένη αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την διαιτησία του αγώνα μεταξύ Άρη καιΠαναθηναϊκού έφερε την απάντηση των «πρασίνων» που απαιτούν ψυχραιμία από τον πρόεδρο της Superleague.

Έξαλλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης με το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του διαιτητή Δαλούκα και τουσυστήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά την αποχώρησή του από το «ΓεώργιοςΚαραϊσκάκης».

Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» παρακολουθούσε τηλεοπτικά την αναμέτρηση του Άρη με το «τριφύλλι» και αμέσως μετά το πέναλτι που υποδείχθηκε ενημέρωσε τα κανάλια ότι θα κάνει δηλώσεις για την διαιτησία.

Τα πρώτα του λόγια ήταν: Δυστυχώς σήμερα διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα, εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδας. Ηρθαμε εδώ πριν 2 μήνες προσφέραμε χρήματα για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως κάναμε ένα τεράστιο λάθος, σε μια εποχή που οι οικονομικές συγκυρίες ήταν πολύ δύσκολες».

Ενώ στη συνέχεια ο λόγος του έγινε ακόμα πιο σκληρός: «Για να αναβαθμίσουμε όμως το ποδόσφαιρο πρέπει να το ξεβρωμίσουμε τον χώρο! Θα πρέπει να ταχθούμε εναντίον των διαιτητών και των παραγόντων του παρακράτους που μεγαλούργησε πέρυσι και λειτουργεί και φέτος. Το έδειξε και στην πρώτη και στην δεύτερη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός έχει 3 βαθμούς, έπρεπε να έχει 6. Ο Παναθηναϊκός έχει 4 αλλά θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 2. Εξι θα έπρεπε να έχει σήμερα ο Αρης. Να βγει ο Κόντης να το καταδικάσει ή να βγει ο Παναθηναϊκός να καταδικάσει τα όσα έγιναν».

Τέλος ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπογράμμισε: «Σήμερα τα ψέματα τελειώνουν. Οποιος νομίζει ότι θα παίξει με τον κόσμο του Ολυμπιακού, του Αρη, του ΠΑΟΚ και των υπολοίπων ομάδων είναι γελασμένος. Ας μην κρυβόμαστε. Ο Δαλούκας και οι Δαλούκες γενικότερα θα πρέπει να κρεμάσουν σφυρίχτρα τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια πρέπει να ξεβρωμίσει ο τόπος αν θέλουμε να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά...».

Όλα δείχνουν πλέον ότι η φιλία του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, ΒαγγέληΜαρινάκη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Πατέρα, θα δοκιμαστεί από πολύ νωρίς και ότι η μάχη των «αιωνίων» τη φετινή περίοδο μόλις ξεκίνησε. Κι αυτό γιατί δεν άργησε να έρθει και η απάντηση από την πλευρά του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστή την επίσημη θέση του για τις δηλώσεις του ΒαγγέληΜαρινάκη γύρω από τη διαιτησία και το παρασκήνιο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καλώντας τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και πρόεδρο τηςSuperleagueνα επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία.

Οι «πράσινοι» επικαλούνται τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ΕΠΟ τα τελευταία δύοχρόνια και τονίζουν ότι εφόσον επικαλείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι θέλει το καλό τουελληνικού ποδοσφαίρου, τότε θα πρέπει να αποφύγει την ένταση και την κλιμάκωσημε τέτοιου είδους δηλώσεις.

Η επίσημη θέση του Παναθηναϊκού είναι χαρακτηριστικά: «Καλούμε τον πρόεδρο τηςSuperleagueνα επιδείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Μετά τις φωνές της πρώτης αγωνιστικής σήμερα ακούσαμε για έγκλημα κατά της Ελλάδας!!! Επειδή και ο Παναθηναϊκός εδώ και δυόμιση χρόνια πέρα από σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει σε έμψυχο υλικό έχει δώσει τεράστια μάχη κατά του παρασκηνίου καλό θα ήταν να επικρατήσει ηρεμία και να μην δυναμιτίζουμε το κλίμα σε τέτοια επικίνδυνη κλιμάκωση όταν ενδιαφερόμαστε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».






Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου