Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Το καθάρισε ο Ριέρα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας χάρη στα γκολ των Μέλμπεργκ καιΡιέρα στο 29’ και το 85’ αντίστοιχα. Καλοί για ένα ημίχρονο οι Πειραιώτες, «έπεσαν» στην επανάληψη ωστόσο το γκολ του Ισπανού «κλείδωσε» το πρώτο φετινό τρίποντογια την ομάδα του Βαλβέρδε.
 Εξαιρετικός ήταν για μια ακόμα φορά ο Γιάννης Φετφατζίδης που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και έδωσε την ασίστ στον Ριέρα για το δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων». Με αμυντικούς προσανατολισμούς αγωνίστηκε και πάλι η Κέρκυραόμως αυτή την φορά δεν μπόρεσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις όπως είχε κάνει στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκαν οι προθέσεις των παικτών του 
Ολυμπιακού να παίξουν από τα άκρα με τους Ριέρα και Φετφατζίδη να κάνουν παιχνίδι και τον Φουστέρμε τον Ιμπαγάσα να προσπαθούν να «μοιράσουν» κατάλληλα την μπάλα από τον άξονα.

Παρά την υπεροχή των Πειραιωτών καμία σπουδαία φάση δεν είχε γίνει μέχρι το 
28’ όταν ο Ριέρα με ατομική ενέργεια από αριστερά πέρασε δύο αντιπάλους και σούταρε από την μικρή περιοχή για να αποκρούσει ο Κωνσταντόπουλος και από το κόρνερ που παραχώρησε να προέλθει το πρώτο γκολ των γηπεδούχων. Ήταν το 29’ όταν οΙμπαγάσα εκτέλεσε και ο Μέλμπεργκ ψηλότερα από όλους με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι 
γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να δημιουργήσουν και πάλι τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα, χωρίς ωστόσο να νικήσουν τον Κωνσταντόπουλο που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αποδείχθηκε σεεξαιρετική κατάσταση.

Με το ξεκίνημα της 
επανάληψης και οι δύο προπονητές θέλησαν να αλλάξουν πράγματα στις ενδεκάδες τους και να επωφεληθούν από αυτές τις αλλαγές, κάτι που σε πρώτη φάσηδεν φάνηκε να λειτουργεί για κανέναν από τους δύο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μετά το 50’ κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία στο γήπεδο, αφού ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει «κάτσει» και να μην μπορεί να βρει τους διαδρόμους για την εστία τουΚωνσταντόπουλου.

Η Κέρκυρα δεν είχε πλέον πίεση από τους «ερυθρόλευκους» όμως δεν μπορούσε και να απειλήσει την εστία του 
Νικοπολίδη, την ώρα που η μοναδική πηγή… θεάματος στοΦάληρο ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης και οι εμπνεύσεις που είχε όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του. Ο ρυθμός είχε γίνει αρκετά αργός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον «μικρό» του Ολυμπιακού στο τελευταίο πεντάλεπτο να δημιουργεί δυο-τρεις κινδύνουςγια την εστία των «Φαιάκων», τον έναν εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκε ο Ριέρα.

Στο 
85’ ο Φετφατζίδης ήταν αυτός που «χόρεψε» την άμυνα των φιλοξενούμενων και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ισπανό κι αυτός από πλάγια θέση αριστερά δε δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να τελειώσει ουσιαστικά την όποια ελπίδα διεκδικούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Αυτό που θα θυμούνται οι περισσότεροι από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν το γεγονός ότι η 
ΠΑΕ Ολυμπιακός δια χειρός Τάσου Μητρόπουλου τίμησε τον Ιεροκλή Στολτίδη πριν την έναρξη της αναμέτρησης, το γεγονός ότι φίλοι των γηπεδούχων βρέθηκαν έξω από το γήπεδο και φώναζαν για την ομάδα τους και φυσικά η παρουσία του ΓιάννηΦετφατζίδη.
Διοργάνωση: Superleague
Αγωνιστική: 2η
Αγώνας: Ολυμπιακός-Κέρκυρα
Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Γιάχος Α. (Χίου)
Βοηθοί ιαιτητή: Γούκος Δ. (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος Χ. (Αχαΐας)
4ος διαιτητής: Παππάς Α. (Αθηνών)
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Ερνέστο Βαλβέρδε):

 Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (79' Ρόμενταλ), Φουστέρ (63' Ντουντού), Χολέμπας, Παπαδόπουλος Α. Μήτρογλου (46' Μιραλάς), Ουρτάδο, Τοροσίδης, Ριέρα, Φετφατζίδης

Κέρκυρα
 (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Στολτίδης (46'Φλαβίνιο), Καλαντζής, Γιάντσης (46' Η. Ιωάννου), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Έπσταϊν (61' Λαμπρόπουλος), Μακρής


Σκόρερ
29’ Μέλμπεργκ, 85’ Ριέρα
Κίτρινες58’ Δ. Ιωάννου, 65’ Καλαντζής, 71’ Α. Παπαδόπουλος
Κόκκινες:-
Δοκάρια:-
Matchpoint: Κομβικό το σημείο όπου ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να διώξει το άγχος
Actionman: Εξαιρετικός και πάλι ο Γιάννης Φετφατζίδης
Distraction: Κρίμα που το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών και δεν αποθεώθηκε στην επιστροφή του ο Ιεροκλής Στολτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου