Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πάρτι η Ιντερ, δύσκολα η Γιουνάιτεντ

Πλούσιο θέαμα και 21 γκολ είναι ο απολογισμός της δεύτερης ημέρας της 2ης αγωνιστικής του Champions League, με τα φαβορί να επικρατούν εύκολα ή δύσκολα. Επιβλητική εμφάνιση από την Ιντερ, που συνέτριψε με 4-0 τη Βέρντερ Βρέμης, με τον Σάμουελ Ετό να πετυχαίνει χατ-τρικ. Για τον ίδιο όμιλο, τον 1ο, η Τότεναμ επικράτησε με 4-1 της Τβέντε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το τρίποντο από το Μεστάγια, 1-0 τη Βαλένθια, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε την Μπούρσασπορ η Ρέιντζερ για τον 3ο όμιλο. Στο 2ο γκρουπ, η Σάλκε, για την οποία αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Κυργιάκος Παπαδόπουλος, επικράτησε με 2-0 της Μπενφίκα, νίκη και για τη Λιόν, 3-1 τη Χάποελ Τελ Αβίβ.




1ος όμιλος
Ιντερ - Βρέντερ Βρέμης: 4-0 (21`, 27`, 81` Ετό, 34` Σνάιντερ)
Σε πάρτι εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τη Βέρντερ για την Ιντερ, που επιβλήθηκε με 4-0 στο Τζουζέπε Μεάτσα και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στη διοργάνωση, ενώ πλέον μοιράζεται την κορυφή με την Τότεναμ. Ετό και Σνάιντερ βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα, με τον ολλανδό να δημιουργεί και τον Ετό να εκτελεί, ενώ πέτυχε και χατ-τρικ.

Ασφυκτική ήταν η πίεση που άσκησαν από τα πρώτα λεπτά οι νερατζούρι, καταφέρνοντας να πάρουν τα ηνία του αγώνα στα χέρια τους, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απαντήσουν με αντεπιθέσεις. Η πίεση της Ιντερ απέδωσε καρπούς στο 21ο λεπτό, όταν ο Καμπιάσο τροφοδότησε τον Ετό, αυτός βγήκε μόνος του απέναντι στον Βίιζε και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του, γράφοντας το 1-0.
Ο καμερουνέζος άσος ήταν αυτός που έκανε και το 2-0 έξι λεπτά αργότερα. Ο Ετό εκμεταλλεύθηκε την έξυπνα πάσα του Λούσιο και πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Βέρντερ. Ο Σνάιντερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 34` με εκπληκτικό σουτ, ύστερα από συνεργασία με τον Ετό, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη της Ιντερ.
Με τον δείκτη του σκορ να δείχνει 3-0 υπέρ των γηπεδούχων , ο Ράφα Μπενίτεθ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ζούλιο Σέζαρ στην επανάληψη, με τον Καστελάτσι να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατέβασαν ταχύτητα, επιτρέποντας στη Βέρντερ να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες, αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά.
Το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 81ο λεπτό, όταν ο Σνάιντερ τροφοδότησε ξανά τον Ετό και αυτός υποχρέωσε τον Βίιζε να αδειάσει για τέταρτη φορά τα δίχτυα του, ενώ ο καμερουνέζος πανηγύρισε το προσωπικό του χατ-τρικ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και η Ιντερ πήρε μία σπουδαία νίκη.
Τότεναμ - Τβέντε: 4-1 (47` Φαν ντερ Φάαρτ, 50`πέν.,64`πέν. Παβλουτσένκο, 85` Μπέιλ - 56` Τσαντλί)Με τον πλέον εμφατικό τρόπο πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε φάση ομίλων του Champions League η Τότεναμ, επικρατώντας με 4-1 της Τβέντε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο πλευρές να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά καμία να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία ήταν για τα σπιρούνια στο 41ο λεπτό, όταν ο Βίσγκερχοφ ανέτρεψε τον Κράουτς και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο Φαν ντερ Φάαρτ στάθηκε απέναντι από τον Μιχαίλοφ, αλλά ο γκολκίπερ των ολλανδών μπλόκαρε με επιτυχία και διατήρησε το 0-0.
Ο ολλανδός διόρθωσε το λάθος του με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν ο Κράουτς έστρωσε με κεφαλιά, εκείνος έκανε το κοντρόλ και με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 1-0. Το γρήγορο γκολ έλυσε τα πόδια της Τότεναμ, που πέτυχε τρία ακόμα τέρματα.
Στο 50` ο Παβλουτσένκο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μπέιλ, όταν ανατράπηκε από τον Ροζάλες. Η Τβέντε μείωσε προσωρινά σε 1-2 στο 56` με τον Τσαντλί, που πλάσαρε από κοντά τον Γκόμες, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα ο Παβλουτσένκο, με δεύτερο εύστοχο χτύπημα πέναλτι ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.
Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μπέιλ πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90`, δίνοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρώτη νίκη της Τότεναμ, που πλέον συγκατοικεί με την Ιντερ στην 1η θέση.
2ος όμιλοςΣάλκε - Μπενφίκα: 2-0 (73` Φαρφάν, 85` Χούντελαρ)Την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League πανηγύρισε η Σάλκε, επικρατώντας με 2-0 της Μπενφίκα, με τον Κυργιάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται και στα 90 λεπτά, στην πρώτη του συμμετοχή σε ομίλους του Champions League.
Αρκετές μονομαχίες και χαμένες ευκαιρίες είχε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γρήγορο γκολ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα στο 8ο λεπτό με τον Ουτσίντα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Ο Ραούλ έχασε ακόμα μία ευκαιρία να κάνει το 1-0 για τη Σάλκε καθώς στο 41` σημάδεψε το δοκάρι.
Ανάλογο το σκηνικό και στην επανάληψη, με τους γερμανούς να πιέζουν, όμως, περισσότερο. Τη λύση για την ομάδα του Φελιξ Μάγκατ έδωσε ο Φαρφάν, που με δεξί πλασέ στο 73ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Σμιτζ, έκανε το 1-0.
Στο 85` ο Ραούλ τροφοδότησε τον Τζόουνς και αυτός άφησε για τον Χούντελαρ, που έγραψε το τελικό 2-0 και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μπενφίκα να φεύγει με άδεια χέρια από τη Γερμανία.
Χάποελ Τελ Αβίβ - Λιόν: 1-3 (79` πέν. Ενιεάμα - 7` πέν., 36` Μπαστός, 90`+ Πιάνιτς)
Στην κορυφή του 2ου ομίλου βρίσκεται η Λιόν που, αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησε με 3-1 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ κι έκανε το 2 στα 2.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους λιονέ που μόλις στο 7ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπριάν από τον Μπαντίρ, με τον Μπαστός που ανέλαβε την εκτέλεση να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά ο Γιορίς φώναξε "παρών" όπου χρειάστηκε, την ώρα που ο Μπαστός προσπαθούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Τελικά, τα κατάφερε στο 36`, όταν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η αντίπαλη άμυνα δεν κατάφερε να διώξει, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Ρόκι κι έφτασε στον βραζιλιάνο, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
Στην επανάληψη, η Χάποελ έγινε περισσότερο απειλητική, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Γιορίς, αλλά στο 78` ο Λοβρέν τράβηξε τη φανέλα του Ντουγκλάς ντα Σίλβα, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο... τερματοφύλακας - εξπέρ Ενιεάμα που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή παρά την επίμονή τους και στις καθυστερήσεις δέχτηκαν και τρίτο γκολ με.... δράστη τον Πιάνιτς.
3ος όμιλος
Βαλένθια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 0-1 (85` Ερνάντες)

Την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση πανηγύρισε η... αποδεκατισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία, σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος ματς, πήρε σημαντική νίκη με 1-0 σε βάρος της Βαλένθια στο Μεστάγια.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με τον Μπερμπάτοφ, αλλά οι γηπεδούχου ανέβασαν σταδιακά στροφές και ισορρόπησαν το παιχνίδι.
Πάμπλο Ερνάντες και Σολδάδο βρέθηκαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ από πλευράς Νυχτερίδων που, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους. Παρόλα αυτά και κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον κατάφερε να αποδράσει με το τρίποντο που τη φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Λυτρωτής η... χρυσή - όπως αποδείχθηκε - αλλαγή του σκωτσέζου τεχνικού, Χαβιέρ Ερνάντες. Ο Τσικαρίτο αρχικά προειδοποίησε έχοντας δοκάρι στο 83ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα έγινε αποδέκτης της πάσας του Φεντερίκο Ματσέντα και με ωραία ενέργεια πέτυχε το γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση.
Ρέιντζερς - Μπουρσασπόρ: 1-0 (18` Νέισμιθ)Συγκάτοικος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του 3ου ομίλου είναι η Ρέιντζερς, μετά τη νίκη της με 1-0 σε βάρος της Μπουρσασπόρ στο Αϊμπροξ.
Το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση και ταυτόχρονα χάρισε στους γηπεδούχους την πρώτη τους νίκη στις τελευταίες τους 14 αναμετρήσεις στη διοργάνωση πέτυχε ο εξαιρετικός Στίβεν Νέισμιθ στο 18ο λεπτό. Ο Στίβεν Γουίτακερ έκανε την πάσα, ο Μπρόουντφουτ έκανε την κεφαλιά και ο Νέισμιθ έβαλε το πόδι του όσο χρειαζόταν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Ο σκόρερ και ο Κένι Μίλερ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια, ενώ οι τούρκοι, οι οποίοι ζητούν πέναλτι για χέρι του Λι ΜακΚάλοχ σε σουτ του Σερκάν Γιλντιρίμ, ανέβασαν ρυθμούς στην επανάληψη, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.
4ος όμιλοςΠαναθηναϊκός - Κοπεγχάγη: 0-2 (28` Εντόι, 37` Βίνγκαρντ)
Ρούμπιν Καζάν - Μπαρτσελόνα: 
1-1 (30`πέν. Νομπόα - 60`πέν Βίγια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου